Prefectura Suceava a anunțat că astăzi, 18.08.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4073 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 7 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 22 persoane declarate vindecate.
Din totalul celor 567 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 151 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 127 pacienți sunt în zona tampon și 289 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 151 pacienți diagnosticați Covid- 19, 83 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 52 forme ușoare, iar 16 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care patru sunt ventilați mecanic.
La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 65 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.
Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.
Numărul total de persoane testate până în prezent este de 38944 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 622 de persoane.
La data prezentului comunicat se află în carantină 445 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020 , carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 95 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 39 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 27 au câte un caz în evoluție, 25 au sub cinci cazuri în evoluție, 14 au sub zece cazuri în evoluție iar 9 au peste zece cazuri în evoluție.
La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 363 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.
În cursul zilei de 17.08.2020 polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 447 persoane. De asemenea, au fost verificate 60 de societăți comerciale și au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2000 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.
Luni, 17 august a.c. a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a analizat situația epidemiologica înregistrată în contextul epidemiei generate de virusul SARS- CoV-2 la nivelul județului Suceava, la data de 17.08.2020, precum și oportunitatea stabilirii unui set complementar de măsuri necesare pentru gestionarea infecțiilor cu coronavirus la nivelul județului.
De asemenea s-au analizat rezultatele obținute la nivelul județului Suceava în urma acțiunilor derulate pentru verificarea respectării măsurilor stabilite în contextul infecției cu SARS-CoV-2.
În ceea ce privește modul în care sunt implementate, la nivelul centrelor rezidențiale, prevederile Ordinului 1226/ 03.07.2020 privind testarea periodică angajaților în vederea prevenirii infectării COVID-19, în cursul zilei de azi, DGAPSC Suceava a informat că se mențin pe stare de alerta toate măsurile cuprinse in Planul de măsuri de pe fiecare dintre centrele rezidentiale aflate in subordine, fiind respectate, cu strictețe, prevederile ordinului mai sus menționat.
Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.