Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, în conferința săptămânală de presă de miercuri, 13 aprilie, că a fost stabilită valoarea proiectului „Sistem de transport public ecologic metropolitan – etapa I”, care va fi depus spre a obține finanțare prin PNRR, Componenta 10-Fondul local, promovat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport Metropolitan Suceava, formată din municipiul Suceava, orașul Salcea și comunele Adâncata, Moara, Bosanci, Scheia, Ipotești și Mitocu Dragomirnei.

Astfel, edilul a precizat că valoarea totală a primei etape din proiect este în cuantum de 105.539.173 ,63 de lei (21.107.834 euro), inclusiv TVA.

„Acest lucru l-am stabilit la întâlnirea primarilor din Zona Urbana Funcțională Suceava, la sfârsitul săptămânii trecute, care a avut loc la sediul Primăriei municipiului Suceava. Municipiul Suceava contribuie la acest proiect cu 73.184.156,4 de lei inclusiv TVA. De asemenea ne obligăm sa asigurăm spații pentru amplasarea unui numar de 25 de stații de încărcare pentru vehicule electrice, în valoare de 3.661.258,13 lei, inclusiv TVA.
Prin acest proiect vrem sa achiziționăm 45 de autobuze în etapa I din care: 18 autobuze electrice mari de 12 metri, și 27 de autobuze mici (microbuze)”, a declarat primarul Ion Lungu.

Edilul a adăugat că etapa a doua ce prevede achizitionarea restului de 30 autobuze electrice si realizarea Clădirii autobazei se va realiza prin Programul Operațional Regional prin ADR Nord -Est.

„De asemenea pe Componenta 5 -Valul Renovării, pe PNRR, proiecte de eficiență energetică clădiri publice și rezidențiale, pe renovare moderată și aprofundată, municipiul Suceava a depus proiecte în valoare totală de 22.845.617,2 de euro. Așteptăm să mai depunem proiecte pe renovare energetică în următoarea sesiune de apeluri de proiecte din luna septembrie, avem la ora actuală documentații în lucru”, a conchis Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.