Georgiana Lupu, responsabilul cu relațiile publice din cadrul Colegiului Național Militar Câmpulung Moldovenesc, a informat că 18 elevi ai unității de învățământ au fost diagnosticați cu coronavirus. Aceasta a subliniat că la reluarea cursurilor în format fizic toți cei 467 de elevi militari care s-au cazat în internatul Colegiului au fost testați RT-PCR pentru SARS CoV 2, iar rezultatele au arătat că 18 dintre aceștia sunt pozitivi.

Georgiana Lupu a adăugat că elevii diagnosticați cu COVID-19 au intrat în contact direct cu alți 45 de liceeni, astfel că toți cei 63 de elevi militari sunt izolați în infirmeria Colegiului Militar, unde sunt supravegheați permanent de către cadrele medicale din unitate. Trebuie precizat că toți liceenii sunt asimptomatici și nu iau niciun fel de tratament.

„După ce au sosit rezultatele testării, din păcate, 18 elevi au fost confirmați cu coronavirus. Este vorba despre două fete de la clasa a IX-a, trei fete de la clasa a X-a, un băiat și două fete de la clasa a XI-a și de cinci băieți și cinci fete de la clasa a XII-a. Imediat ce am primit rezultatele, elevii pozitivi au fost scoși din colectivitate și izolați la Infirmeria Colegiului. Din fericire, elevii sunt asimptomatici și nu au nevoie de tratament, însă sunt supravegheați permanent de către cadrele medicale. De altfel, se ține legătura cu Direcția Medicală a Ministerul Apărării Naționale și cu Direcția de Sănătate Publică Suceava, precum și cu părinții elevilor, pentru că nu se ia nicio decizie fără ca aceștia să fie informați”, a declarat Georgiana Lupu.

Aceasta a precizat că Blocul Infirmeriei a fost împărțit în trei categorii, respectiv pentru elevi pozitivi, pentru contacții acestora și pentru elevi cu alte probleme medicale nonCovid. Pe de altă parte, în urma anchetei epidemiologice efectuate de către medicii angajați ai Colegiului s-a stabilit că cei 18 elevi confirmați cu coronavirus au intrat în contact cu alți 45 de liceeni. Potrivit Georgianei Lupu, este vorba despre colegii de dormitoare.

„Toți elevii infectați și contacții acestora vor sta 14 zile în carantină la Infirmerie, iar patru clase au trecut la învățământul online. Totodată, și elevii carantinați iau parte la cursurile online”, a adăugat Georgiana Lupu.

Aceasta a subliniat că elevii nu vor mai putea pleca acasă până la sfârșitul semestrului, nu vor mai putea pleca în permisii și nici nu vor mai putea primi vizite din exterior pentru a se evita riscul de infectare cu coronavirus.

Între măsurile de limitare a răspândirii virusului adoptate de Colegiul Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc se numără dezinfectarea permanentă a spațiilor de cazare și a sălilor de clasă, asigurarea soluțiilor dezinfectante și a săpunului lichid. De asemenea, colegiul și-a extins rețeaua de internet wireless în spațiile de cazare, toți elevii dispunând de tablete, iar profesorii de laptopuri, existând posibilitatea abordării procesului de învățământ, atât clasic, cât hibrid sau on-line din dormitoare.

Pe de altă parte, Georgiana Lupu a precizat că o parte dintre cadrele didactice ale Colegiului Militar au fost vaccinate antiCovid-19, urmând ca imediat ce se va putea să se vaccineze încă o parte a acestora.

„Marea majoritate a profesorilor sunt vaccinați deja”, a precizat Georgiana Lupu.

Potrivit Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, liceele militare nu vor mai aplica de acum scenariul localității în care se află. Redeschiderea sau închiderea unităților de învățământ militar și de poliție din țară va fi hotărâtă de către Ministerul Apărării și Ministerul de Interne. Până acum aceste unități de învățământ au funcționat după scenariile din sistemul civil.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.