Miercuri, 23 iulie, 100 de de microbuze şcolare au fost achiziţionate de MDRAP pentru transportul elevilor din mediul rural. Ceremonia trebuia să aibă loc în Piața Victoria, dar din cauza ploii ,aceasta a fost ținută pe treptele Guvernului. Microbuzele pentru Berchișești și Gălănești au fost expuse în Piața din fața Guvernului.

În județul Suceava vor ajunge 37 de microbuze şcolare, în două etape. 18 dintre acestea vor merge în comunele Bălăceana, Boroaia, Berchișești, Dorna Candrenilor, Drăgușeni, Forăști, Gălănești, Horodnic de Sus, Moldovița, Mușenița, Panaci, Pârtești de Jos, Poiana Stampei, Putna, Râșca, Ulma, Vadu Moldovei și Valea Moldovei.

Primarii din Berchişeşti şi Gălăneşti au fost prezenţi la evenimentul din Piaţa Victoriei, pentru a face recepţia maşinilor. Potrivit inspectorului general școlar, Gheorghe Lazăr, în judeţ funcţionează în prezent 90 de microbuze şcolare, din gama Fiat şi Ford, din loturile repartizate de Ministerul Educaţiei, începând cu 2006, dar o parte dintre acestea sunt extrem de uzate. La eveniment au participat prim-ministrul Victor Ponta și vicepremierul Liviu Dragnea.

”Să le folosiţi sănătoşi. Aveţi grijă de ele. M-am uitat şi sunt convins că până la urmă calitatea lor, nivelul, standardele folosite sunt foarte înalte. Mulţumesc tuturor primarilor care au venit până aici să-şi ia microbuzul şi să ajungeţi sănătoşi acasă şi din septembrie să le folosiţi pentru copii”, a declarat Ponta, fiind aplaudat de primari.

Celelalte 19 microbuze vor ajunge în județul Suceava în perioada octombrie – decembrie 2014 și vor fi repartizate în Adâncata, Bogdăneşti, Breaza, Burla, Cornu Luncii, Dărmăneşti, Fundu Moldovei, Horodnic de Jos, Iacobeni, Ilişeşti, Ipoteşti, Izvoarele Sucevei, Moldova – Suliţa, Sadova, Şaru Dornei, Şcheia, Straja, Udeşti şi Vultureşti.

Din totalul de 43 solicitări, următoarele cereri au fost declarate neeligibile: Municipiul Rădăuţi, Oraşul Dolhasca, Oraşul Liteni, Oraşul Milişăuţi, Oraşul Siret şi Oraşul Vicovu de Sus.

Microbuzele au o capacitate de 16+1 locuri şi costă fiecare 26.933 de Euro cu TVA. Livrarea microbuzelor a fost făcută cu un set de rezervă de cinci anvelope de iarnă, iar garanţia acestora este de cinci ani, în limita a 150.000 de kilometri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.