Doar în perioada 20 – 26.02.2021 polițiștii suceveni au dispus măsura reținerii și încarcerarea în arestul IPJ Suceava a 18 persoane cercetate în dosare privind fapte de furt, tâlhărie, infracțiuni la viața sexuală, la regimul rutier, fapte cu violență sau distrugeri.

Poliţiştii au atras în nenumărate rânduri atenţia că nu tolerează comportamente de tip antisocial cu componentă violentă ne natură a induce sentimentul de insecuritate civică şi vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii,  astfel încât cetăţenii să perceapă comunitatea suceveană ca fiind una sigură şi civilizată.

Drept dovadă, exemplificăm cuprezentarea unor astfel de cazuri în care polițiștii au acționat cu profesionalism și au dispus măsuri procesuale conform comptenețelor. 

La 26.02.2021, în urma probatoriului administrat în mai multe cauze de furt săvârșite la începutul lunii februarie 2021 în zona Secției de Poliție Rurală Gălănești s-a reușit probarea activității infracționale a doi bărbați din cătunul Vuliva, de pe raza comunei Frătăuții Noi.

În baza mandatelor, cu sprijinul a două grupe din cadrul S.A.S. Suceava  și a Poliției Municipiului Rădăuți, pe raza comunei Frătăuții Noi a fost efectuată o razie cu efective mărite și au fost puse în aplicare cele două mandate de percheziție.

Ulterior activității de percheziție, în cauza privind furturile din locuință s-a dispus extinderea urmăririi penale și ca urmare a probatoriul administrat, s-a dispus reținerea față de doi bărbați pentru o durată de 24 de ore.

Persoanele reținute au fost conduse la sediul I.P.J. Suceava fiind introduse în arest.

În cauză lucrătorii de poliție continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,furt calificat”.

La 20.02.2021, în jurul orei 22:23, lucrătorii Polițiștii Orașului Gura Humorului au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie din com. Pârteștii de Jos, despre faptul că vecinul acesteia, în vârstă de 81 ani a fost victima unei infractiuni de tâlhărie.

  La 20.02.2021, în timp ce bărbatul se afla la domiciliul său din localitatea Pârteștii de Jos, în jurul orei 22:00 s-a trezit in timp ce era lovit.

În seara de 20 februarie 2021, după orele 21:00 o persoană necunoscută a pătruns în locuința sa prin dislocarea unei ferestre, a răvășit bunurile din încăpere, după care a pătruns în camera unde acesta dormea, l-a lovit o singură dată cu pumnul în zona feței, lăsându-l inconștient, după care i-a sustras o centură tip ”chimir” de pe masă (în care susține că avea actele personale și suma de 2150 lei) și a părăsit locuința prin același loc pe care a intrat.

 A fost întocmit un cerc de bănuiți care locuiesc pe raza satelor Pârteștii de Jos și Humoreni.

 În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „tâlhărie calificată”.

În continuarea cercetărilor efectuate, au fost obţinute date că autori ai faptei sunt doi bărbați de 28 ani și de 43 ani, ambii din sat Gulia, oraş Dolhasca.

La 25.02.a.c. a fost puse în aplicare mandate de percheziţie, iar cu ocazia efectuării percheziţiilor au fost identificate mijloace materiale de probă. Totodată, au fost puse în aplicare şi mandate de aducere pentru cei doi la sediul I.P.J. Suceava pentru audieri.

Din cercetări a reieşit faptul că în seara de 20 februarie 2021, cei doi s-au deplasat pe raza satului Deleni cu autoturismul,  iar în apropierea locuinţei victimei bărbatul de 28 de ani a coborât şi a intrat în locuinţa persoanei vătămate, l-a lovit şi i-a sustras chimirul în care acesta avea suma de 2150 lei şi actele personale. După comiterea faptei, autorul s-a deplasat spre locul unde convenise să fie aşteptat de celălalt bărbat cu autoturismul, părăsind zona comiterii faptei – cei doi au împărţit suma de bani sustrasă.

În urma materialului probator administrat, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de cei doi sub aspectul comiterii infracţiunii de „tâlhărie calificată” şi sub aspectul comiterii complicităţii la infracțiunea „furt calificat”, precum şi reţinerea acestora pentru o durată de 24 ore, fiind introduşi în C.R.A.P. al I.P.J. Suceava.

La 25.02.2021, în continuarea cercetărilor efectuate privind  furtul mai multor scule electrice și cablu de cupru, comis dintr-o baracă situată pe str. Calea Unirii, din mun. Suceava, în baza probatoriului administrat, s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore, față de trei tineri.

În continuarea cercetărilor din data de 22.02.2021 privind  furtul  mai multor scule electrice și cablu de cupru, comis la data de 22.02.2021 între orele 00.00 – 02.00, dintr-o baracă situată pe str. Calea Unirii, la nivelul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Investigații Criminale s-au continuat activitățile investigative și de cercetare penală în vederea probării activității infracționale a persoanelor bănuite.

În baza planului propriu de măsuri,  8 lucrători din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Investigații Criminale împreună cu 3 lucrători din cadrul Secției de Poliție Rurală Șcheia au desfășurat activități specifice pe raza comunei Șcheia care au condus în data de 24.02.2021 la identificarea a trei tineri de pe raza comunei bănuiți de comiterea faptelor.

În baza mandatelor de aducere emise pe numele acestora s-a procedat la conducerea suspecților la sediul Poliției Mun. Suceava.

 În urma probatoriului administrat în cauză și după audieri cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore fiind introduși în arestul IPJ Suceava.

Totodată, în continuarea cercetărilor din data de 20.02.2021, respectiv 21.02.2021 privind sesizarea prin SNUAU 112 a unui bărbat din comuna Stulpicani, cu privire la faptul că ginerele său a venit la domiciliul acestuia și pe motiv că dorește să-și ia fiica minoră, a provocat scandal în fața locuinței și a spart parbrizul și geamurile de la o autoutilitară și de la un autoturism și a  amenințat verbal că va da foc locuinței, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect pentru comiterea  infracțiunilor de „distrugere”, „amenințare” (2 fapte), „tulburarea ordinii și liniștii publice” și „violare de domiciliu”.

La data de 24.02.2021, prin ordonanța Poliției Orașului Frasin, față de suspect s-a luat măsura preventivă a reținerii pe o perioada de 24 ore.

Suspectul Tăutu Răzvan-Iulian a fost introdus în arestul din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Tot la data de 24.02.2021 s-au continuat cercetările privind infracțiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, comisă de un bărbat de 64 ani din  Fălticeni, la data de 18.02.2021.

Față de suspect s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

La 23.02.2021, Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni a confirmat ordonanța prin care s-a dispus continuarea urmăririi penale față de un bărbat din comuna Moara, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tentativă la tâlhărie calificată”.

La data de 25.02.2021, față de suspectul Petrovan Daniel s-a luat măsura reținerii pentru 24 ore, fiind introdus în CRAP Suceava.

La 24.02.2021 ora 09:00, lucrătorii SPR 9 Șcheia au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un bărbat de 43 ani despre faptul că la locuința sa din sat Mihoveni, com. Șcheia, persoane necunoscute i-au dat foc la o anexă.

La 24.02.2021, în jurul orei 08:50, în timp ce efectua activități gospodărești în curtea locuinței, a observat faptul că oblonul din lemn de pe un perete exterior al grajdului a fost incendiat, iar pe suprafața solului din apropiere, se află un recipient din plastic de 0,5 l.

Incendiul s-a stins de la sine, fără intervenția vreunei persoane, producând pagube minore.

Cu ocazia cercetării la fața locului, a fost identificată și ridicată recipientul din plastic, iar în urma examinării criminalistice, pe suprafața acesteia a fost relevat și ridicat un fragment de urmă papilară.

Ulterior, în baza probelor criminalistice și a activităților investigative a fost identificat un bărbat din satul Mihoveni, care a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și intodus în arestul IPJ Suceava, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere”.

La 22.02.2021, orele 04.45, Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată de un tânăr de 22 ani,  localnic, despre faptul că în noaptea de 21/22.02.2021, în jurul orelor 04.30, a fost tâlhărit de o persoană necunoscută.

În noaptea de 21/22.02.2021, în jurul orelor 24.00, persoana vătămată s-a întâlnit la locuința sa din Fălticeni cu alți doi tineri și au consumat alcool până în jurul orelor 04.00.

La orele 04.20 – 04.30, la locuință a venit un bărbat care s-a recomandat a fi lucrător de poliție și i-a solicitat acestuia să se întindă pe podea, cu fața în jos, lucru pe care persoana vătămată l-a făcut. În continuare autorul i-a sustras victimei un telefon mobil după care a plecat.

Din activitățile informativ operative desfășurate s-a stabilit că autorul faptei este un tânăr de 20 ani, tot din localitate, acesta fiind reținut de polițiști pentru 24 de ore și intodus în arestul IPJ Suceava.

În baza actelor de cercetare penale efectuate în cadrul unui dosar penal s-a reuşit documentarea activităţii infracţionale a doi bărbați de 31 și 41 de ani cercetați pentru săvârşirea infracţiunilor  de ,,înşelăciune” și ,,tentativă la infracţiunea de înşelăciune”.

 În dimineaţa zilei de 22.02.2021, două echipe formată din lucrători din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu cadre S.A.S., au efectuat în cadrul dosarului penal două percheziţii, la domiciliile celor doi situate pe raza municipiului Bucureşti şi respectiv a municipiului Craiova, fiind identificate şi ridicate mai multe telefoane mobile, laptopuri, cartele SIM, stick-uri de memorie. A mai fost ridicată suma de 2.050 lei şi suma de 450 euro.

Totodată au fost emise două mandate de aducere, o persoană fiind condusă la sediul I.P.J. Suceava şi ulterior, după audierea acesteia, s-a dispus reţinerea suspectului de 41 de ani, pentru o durată de 24 ore.

La 21.02.2021, ora 01:30, lucrătorii Poliției orașului Gura Humorului au fost sesizați prin SNUAU 112 de către o femeie din aceeași localitate, despre faptul că mama sa este în pericol.

La data de 20.02.2021, în jurul orei 19:30, o femeie de 53 ani, tot din localitate, mama apelantei, s-a deplasat la domiciliul unui bărbat din orașul Gura Humorului, pentru a discuta aspecte de interes personal.

 La un moment dat, persoana vătămată a rămas singură în dormitorul bărbatului iar în interior a pătruns un tânăr de 32 ani, localnic, care a încercat să abuzeze sexual de aceasta, ocazie cu care a lovit-o.

Într-un moment de neatenție a făptuitorului, victima a reușit să o apeleze pe fiica sa, însă a fost surprinsă de autor, care i-a sustras telefonul din mână.

Fiica persoanei vătămate a sesizat fapta prin apel 112, iar echipajul dirijat la faţa locului a pătruns în interior, după ce persoana vătămată le-a aruncat în prealabil cheile de la ușa apartamentului pe geam. Astfel activitatea infracțională a fost întreruptă.

În apartament a fost identificată persoana vătămată, împreună cu agresorul.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „tentativă la infracțiunea de viol” și „furt calificat”.

La 21.02.2021, în continuarea cercetărilor a fost începută urmărirea penală față de suspectul sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tentativă la infracțiunea de viol” și „furt calificat”, iar ulterior, în baza probelor administrate, s-a dispus schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de „tentativă la infracțiunea de viol”, în infracțiunea de „viol”.

De asemenea, față de suspectul s-a luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de „viol” și „furt calificat”, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

La 20.02.2021, ora 01.50, Poliția mun. Suceava a fost sesizat prin SNUAU 112 despre faptul că de la un imobil situat la etajul 4 se aude muzică la intensitate mare.

 La fața locului s-a deplasat o patrulă mixtă polițist – jandarm care a constatat că se auzea muzică la intensitate mare. După ce s-a insistat la soneria apartamentului a răspuns în cele din urmă o persoană de sex masculin aflată vizibil sub influenţa băuturilor alcoolice care a fost identificată ca fiind un bărbat de 45 ani, din mun. Suceava, care a declarat că el este proprietar al imobilului.

În timp ce agentul de poliție consemna datele de identitate ale persoanei identificate în imobil aceasta a proferat în repetate rânduri organelor sosite la fața locului injurii și expresii jignitoare, iar după ce i s-a pus acestuia în vedere să adopte un limbaj civilizat a devenit agitat, a adoptat o atitudine agresivă, ieșind pe casa scării și încercând să smulgă actul de identitate din mâna agentului de poliție, moment în care cel în cauză a fost imobilizat, încătușat și condus la sediul Poliției mun. Suceava pentru luarea măsurilor legale.

La sediul Poliției Municipiului Suceava, bărbatul a proferat din nou cuvinte jignitoare și amenințări ridicându-se de pe scaun iar în momentul în care subofițerul de jandarmi de 24 ani, din mun. Suceava, a încercat să îl liniștească pe acesta, a fost  împins de către bărbatul de 45 de ani.

În urma administrării probatoriului în cauză, s-a dispus reținerea bărbatului de 45 de ani pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava.      

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „ultraj”.

La 20.02.2021, orele 13:29, lucrătorii Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 despre faptul că în satul Dumbrava, com. com . Cornu Luncii arde o casă.

Din declarația proprietarului de 63 ani rezultă faptul că la data de 20.02.2021, în jurul orelor 11.45, a avut un conflict verbal cu fiul său de 28 ani, în urma căruia acesta, în jurul orelor 13.25 a incendiat locuința din sat Dumbrava, comuna Cornu Luncii și locuința sa, aflată în apropierea locuinței.

La fața locului au intervenit  autospeciale de pompieri din cadrul I.S.U. Bucovina-Detașamentul de Pompieri Fălticeni, cât și din localitatea Cornu Luncii  care au localizat și lichidat incendiul.

Cauza incendiului a fost „folosirea intenționată a unei surse de aprindere pentru a genera incendiul”, iar în urma incendiului nu au rezultat victime omenești sau animale și nici nu a existat pericol de propagare la alte locuințe ori bunuri aflate în vecinătate. 

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „distrugere prin incendiere”, iar autorul a fost reținut și introdus în arestul IPJ Suceava.

La 22.02.2021, Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Fălticeni a admis cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni și a dispus luarea față de suspect măsura de siguranță a internării medicale, până la însănătoșirea sa ori până la obținerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol ce a determinat luarea măsurii.

La 20.02.2021, orele 15.32, Secția de Poliție Burdujeni a fost sesizată prin SNUAU 112  de către un bărbatde 25 ani cu privire la faptul că el și alte persoane au fost amenințate de către o persoană în timp ce se afla în fața blocului de pe strada Aleea Dumbrăvii.

Au fost identificate 4 persoane vătămate cu vârste cuprinse între 20 și 44 ani, toți patru locatari ai blocului situat pe strada Aleea Dumbrăvii, care au relatat faptul că au fost amenințate de către un bărbat de 30 ani, în urma unui conflict spontan petrecut în fața blocului.

În urma căutărilor efectuate în teren, a fost identificat bărbatul de 30 de ani, acesta fiind condus la sediul Secției de Poliției Burdujeni. S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „tulburarea ordinii şi liniştii publice”, „lovirea sau alte violenţe” şi cinci infracţiuni de „ameninţare”.

Prin ordonanţa organelor de urmărire penală din data de 21.02.2021, faţă de suspect s-a dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind condus şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia celor care nesocotesc normele legale că vor acţiona în continuare cu fermitate maximă, comportamentele de tip antisocial de natură a afecta gradul de siguranţă al cetăţenilor nefiind tolerate.

Îi atenționăm încă o dată pe cei pretabili la săvârşirea de fapte antisociale că poliţiştii vor acţiona cu profesionalism şi fermitate  maximă în orice situaţie de natură a aduce atingere ordinii şi liniştii publice, măsurile privative de liberate urmând a fi dispuse conform prevederilor legale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.