În data de 12 martie 2021, în cadrul evenimentului anual Erasmus+ Welcome Day, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) a urat bun venit studenților străini Erasmus+, care vor studia la Suceava pe parcursul celui de-al doilea semestru al anului academic 2020-2021.

Deși contextul epidemiologic global a determinat o scădere a numărului de mobilități Erasmus+, 18 tineri din Portugalia, Italia, Spania, Turcia și Rusia au decis să se alăture studenților suceveni, unii dintre ei revenind la USV, după experiența pozitivă pe care au avut-o anul trecut.

Începând cu acest an academic, studenții Erasmus+ primesc sprijin din partea voluntarilor organizației Erasmus Student Network (ESN) – filiala Suceava, a cărei înființare, în luna septembrie a anului trecut, a fost aprobată de către ESN Internațional, cu sediul la Bruxelles.  

Pe lângă studenții Erasmus+, la USV studiază anul acesta, ca studenți permanenți, aproximativ 25 de cetățeni străini din: China, Spania, Siria, Ghana, Nigeria, Senegal, Israel, Turcia, Turkmenistan.

USV depune eforturi susținute pentru internaționalizarea și adaptarea ofertei educaționale la standardele impuse de Spațiul european al educației. Astfel, în luna decembrie 2020, Consiliul de administrație al USV a aprobat noua Strategie de internaționalizare, pentru perioada 2021-2027, care are trei direcții prioritare : 1. Excelența în educație, cercetare și formare prin intermediul internaționalizării; 2. Consolidarea și extinderea parteneriatelor internaționale cu țări UE și non-UE. Exploatarea avantajului dat de poziția geografică strategică a USV în colaborarea internațională; 3. Dezvoltarea capacității administrative și organizaționale pentru consolidarea internaționalizării la USV. Prin urmare, viziunea strategică actuală proiectează USV, în anul 2027, ca o instituție recunoscută pentru excelența în educație și cercetare, deschisă experienței internaționale în spațiul global al educației și cercetării, proactivă și flexibilă în fața provocărilor societale ale secolului XXI.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.