Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, școlile s-au redeschis fizic în judeţul Suceava pe 8 februarie a.c. şi au fost dotate de către Direcţia de Sănătate Publică cu teste rapide antigen pentru testarea cazurilor de suspiciune Covid 19. Săptămâna trecută, au fost identificate mai multe cadre didactice pozitive decât elevi, respectiv : 3 cadre didactice la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava (care nu au fost la şcoală şi au fost izolaţi la domiciliu), 1 cadru didactic la Şcoala Gimnazială 11 „Miron Costin” Suceava (clasa la care a predat cadrul didactic a trecut la cursuri online 14 zile), 2 cadre didactice la Liceul cu Program Sportiv Suceava (izolate la domiciliu, nu au fost la şcoală), 1 educatoare la Grădiniţă cu Program prelungit „Prichindel” (clasa a trecut online pt 14 zile). 1 cadru didactic la Şcoala Gimnazială nr.1 Gura Humorului (nu a fost la scoală, izolat la domiciliu), 1 cadru didactic la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni (izolată la domiciliu, nu a fost la şcoală), câte 1 cadru didactic la Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Grăniceşti, Mitocu Dragomirnei, Corocaiesti, Udeşti, Pojorâta, Ilişeşti, Şcoala Gimnazială „Aurelian Stanciu” Salcea şi Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Rădăuţi. Gabriela Băncilă a adăugat că la aceste şcoli cadrele didactice nu au intrat în contact cu elevii, fiind doar ei izolaţi la domiciliu pentru 14 zile.

Totodată, Băncilă a subliniat că în județ au fost depistați pozitivi cu Coronavirus și elevi, respectiv: 1 elev din clasa a III-a la Școala Gimnazială Pătrăuţi, o elevă din clasa a IV-a la Şcoala Gimnazială nr.4 Suceava, o elevă din clasa a XII-a de la Colegiul „Ştefan cel Mare” Suceava şi o elevă din clasa a-VII-a la Şcoala Gimnazială Grăniceşti.

„Pe scurt: Scenariile privind activitatea instituțiilor de învățământ sunt următoarele:

Verde: Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori – Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicare tuturor normelor de protecţie sanitară.

Galben: Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori – Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie sanitară. Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Roșu: Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori – Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar. Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studii”, a subliniat Gabriela Băncilă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.