Caravana cu Medici a ajuns sâmbătă, 15 februarie, la Sucevița. Potivit reprezentanților Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni, medicii voluntari au reușit să consulte 190 de copii.

Astfel, în incinta unității de învățământ, voluntarii au amenajat șase săli de consultație, dintre care trei de pediatrie, una de stomatologie una de oftalmologie și una de ecografie, unde cei 190 de pacienți au fost consultați.

„Mulțumim Bunului Dumnezeu că ne-a dat sănătate și putere să ajungem, așa cum ne-am propus, la Sucevița pe 15 februarie 2020, dupa Poieni-Solca în iulie 2019.
Ne bucurăm din suflet pentru o caravană minunată!
Mulțumim medicilor voluntari din Caravana cu Medici pentru că au făcut atâta drum până la noi. Cu o răbdare de fier și cu o dăruire exemplară, ei au consultat 190 de copii într-un maraton de 8 ore.
Cu amabilitatea Primăriei și a Școlii din Sucevița, s-au amenajat 6 săli mari de consultație: 3 de pediatrie, una de stomatologie, una de oftalmologie și una de ecografie.


Mulțumim din suflet și tinerilor noștri voluntari devotați și implicați. Au stat cot la cot lângă medici și au reușit să dăruiască încredere părinților și să smulgă zâmbete de bucurie copiilor.
Aceștia-s tinerii pe care ne bazăm. În ei avem încredere maximă. Viitorul sună bine, e luminos!
Copiii care au fost consultați au plecat acasă fericiți că sunt sănătoși, dar cu povețe pe care trebuie să le împlinească pentru a fi si pe mai departe sănătoși și curați. Fiecare a plecat cu o periuță și o pastă de dinți, precum și cu un grafic-orar al periajelor dentare zilnice.


Nu în ultimul rând, mulțumim Asociației Culturale “Sfântul Mitropolit Dosoftei” fără de care n-ar fi fost posibilă această caravană cu medici. Transportul tinerilor voluntari, cazarea și masa medicilor și toate lucrurile trebuitoare campaniei au fost susținute financiar de Asociație. Recunoștință părintelui Justinian Cojocar și oamenilor de bine, inimoși, care îi sunt alături la înfăptuirea unor asemenea reușite spre slava lui Dumnezeu și folosul oamenilor!”, au spus reprezentanții Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni.

Caravana cu Medici și-a propus să ajute populația din mediul rural cu risc crescut de sărăcie, acces dificil la serviciile medicale de bază: copiii din familiile defavorizate, vârstnicii, populația neasigurată. Un alt grup țintă al proiectului sunt școlarii, pentru cursurile de educație medicală și implicit prin ei, părinții acestora.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.