Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Siret împreună cu lucrătorii vamali au descoperit 2.900 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, ascunse într-un microbuz, condus de un cetăţean polonez.

În data de 18 martie a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, Piotr P., cetăţean polonez, în vârstă de 33 ani. Acesta conducea un microbuz marca Opel, înmatriculat în Polonia.

         Existând suspiciuni că aceasta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii.

Astfel, cu ajutorul câinelui de serviciu Nah, specializat în detectarea produselor din tutun, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un loc special amenajat în podeaua autovehiculului, cantitatea de 2.900 pachete de țigări, marca Marlboro, cu timbru ucrainean.

Tigari_de_contrabanda

Ţigările în valoare de 4.200 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Totodată, microbuzul marca Opel, în valoare de 22.500 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spaţiu special amenajat pentru transportul ţigărilor.