Suceava se mândrește să găzduiască cea de-a III-a reuniune medicală intitulată “Zilele Medicale ale Sucevei”, în perioada 15-17 mai 2014. În deschiderea manifestării, joi, 15 mai, începând de la ora 10, la Complexul Zamca, va avea loc Simpozionul de Nefrologie intitulat “20 de ani de dializă la Suceava”.

Programul sesiunii va cuprinde evocarea începuturilor tratamentelor prin hemodializă la Spitalul Județean Suceava, precum și o suită de lucrări de nefrologie, susținute de cei mai prestigioși specialiști de la Clinica de Nefrologie Iași, Centrul de Excelenţă pentru diagnosticul și tratamentul bolilor renale, precum și de specialiști locali. Această împletire a competenţelor s-a făcut în toți acești 20 de ani între Centrul Universitar Iași și Secția de Nefrologie Suceava, în beneficiul pacienților cu boli renale.

Lucrările vor fi prezentate de către prof. dr. Adrian Covic, dr. Carmen Volovăț, dr. Silvia Lungu, șef lucr. dr. Luminița Voroneanu, dr. Doru Iliescu (Spitalul Municipal Rădăuți), dr. Livia Ștreanga, dr. Crina Tiron, dr. Dorin Stănescu, dr. Mugurel Apetrii, dr. Mihai Onofriescu, dr. Ionuț Nistor, dr. Mihai Ardeleanu. Se vor aborda subiecte de larg interes pentru medicii de familie și de diverse specialități medicale, din vastul domeniu al nefrologiei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.