Joi, 19 octombrie 2017, în Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” s-a desfăşurat evenimentul „Cadet pentru o zi”, cu participarea a 20 de elevi de clasa a VIII-a, de la Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” din Câmpulung Moldovenesc şi Şcoala Gimnazială nr. 3 Suceava.

Invitaţii au experimentat pentru o zi viaţa de licean militar: au participat la orele de curs alături de elevii claselor a IX-a, s-au familiarizat cu principalele activităţi din programul zilnic al elevilor militari, au participat la antrenamente şi la întâlnirea cenaclului „George Florin Cozma”.

De asemenea, cadeţii suceveni au asistat la un eveniment inedit pe platoul central al Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, schimbul de ştafetă dintre voluntarii Invictus de la Batalionul Infanterie „Petrodava” Piatra Neamţ şi cei de la Brigada 81 Mecanizată Bistriţa.
Proiectul „Cadet pentru o zi” este organizat de Ministerul Apărării Naţionale în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, constituind un inedit schimb de experienţă între instituţii militare şi civile de învăţământ, în sprijinul conturării opţiunilor profesionale ale elevilor de gimnaziu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.