În ultimele zile peste 200 de poliţişti din cadrul IPJ Suceava au desfăşurat 20 de percheziţii şi descinderi în zone şi locuri de interes pentru identificarea autorilor mai multor cauze penale, administrarea de material probator şi recuperarea unor prejudicii.

În această perioadă poliţiştii au identificat 40 de autori de infracţiuni şi au depistat o persoană urmărită la nivel internaţional încă din luna noiembrie 2016. Poliţiştii au acţionat pe toate liniile de muncă intensificând activităţile investigative şi de cercetare penală atât în cauzele cu violenţă, cât şi în ceea ce priveşte furturile, braconajul şi infracţionalitatea asociată, contrabanda.

7 persoane au fost introduse în această perioadă în arestul IPJ Suceava fiind reţinute de poliţişti, faţă de alte 10 fiind dispuse măsura preventivă a controlului judiciar.

Prezentăm alăturat câteva din aceste cazuri:

Percheziţii şi descinderi ale poliţiştilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase

La data de 01.09.2017, în continuarea cercetărilor efectuate privind braconajul comis în noaptea de 23/24.08.a.c., pe raza comunei Cârlibaba, au fost puse în aplicare 9 mandate de percheziţie domiciliară, emise de către Judecătoria Vatra Dornei, activitate ce s-a desfășurat pe raza localității Borșa, jud. Maramureș, la care au participat polițiști din cadrul IPJ Suceava, sprijiniți de polițiști din cadrul IPJ Maramureş.

Cu această ocazie au fost identificate și ridicate mai multe mijloace materiale de probă, constând în: muniție, accesorii și componente specifice vânătorii, un trofeu, circa 4 kg de carne posibil vânat și stații emise-recepție.          În cauză au fost dispuse expertize fizico-chimice şi bio-criminalistice, urmând ca în perioada următoare să fie dispusă şi o expertiză balistică.     În urma consultării cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei s-a stabilit ca în funcţie de rezultatul acestor expertize să fie dispuse măsuri procesuale, urmând a raporta de urmare.

De asemenea, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de un suspect de 32 de ani şi s-a dispus extinderea urmăririi penale pentru încă doi suspecți, de 36 ani și, de 31 ani, ambii din orașul Borșa, județul Maramureș, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor” și „braconaj”.
De asemenea, la data de 02.09.2017, Serviciul Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase Suceava a organizat o acţiune de verificare a deţinătorilor de armament şi muniţii letale/neletale, fiind desfăşurate trei descinderi poliţieneşti în trei locaţii de pe raza comunei Marginea şi din Fălticeni. Au fost întocmite 3 dosare penale privind săvârșirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, fiind ridicate de la trei persoane 2 pistoale cu gaze și 1 pistol cu aer comprimat, deţinute fără respectarea condiţiilor de legalitate.

 

Cauze de furt 

La data de  29.08.2017, la Secția 14 Poliție Rurală Vama s-a prezentat  o femeie de 33 ani, din municipiul Codlea, județul Brașov, care a sesizat faptul că persoane necunoscute  i-au sustras un autoturism.    La data de 30.08.2017, în  urma investigaţiilor efectuate de poliţişti, persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată ca fiind un bărbat de 35 de ani din comuna Vatra Moldoviţei. Existând date şi informaţii că vehiculul se află ascuns într-o anexă a curţii s-a solicitat şi s-a obţinut din partea instanţei de judecată o autorizaţie de percheziţie la domiciliul persoanei bănuite.     La 31.08.2017, polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama, în baza mandatului de percheziție domiciliară emis de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, au efectuat o percheziție domiciliară la locuința bărbatului de 35 de ani, fiind identificat şi recuperat autoturismul sustras.       Față de bărbatul de 35 de ani s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul comiterii infracțiunii de „furt”.
La data de 01.09.2017, ora 14.50, Poliția orașului Salcea, a fost sesizată de o localnică de 23 de ani, despre faptul că, în cursul zilei, persoane necunoscute i-au sustras o sumă de bani din locuință.  Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de neglijența victimei, care, la 01.09.2017, ora 05.30, a lăsat ușile de acces în imobil neasigurate și a plecat la serviciu, în intervalul orar 05.30.-14.00,  persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras suma de 1.900 de euro.            În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, autorul furtului a fost identificat ca fiind un localnic de 44 de ani. Poliţiştii au descins la locuinţa acestuia, fiind recuperată întreaga sumă de 1900 Euro. Prejudiciul a fost recuperat și restituit persoanei vătămate, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii furt calificat, ce va fi soluționat procedural.

Contrabandă 

La data de 31.08.2017, orele 08:10, un echipaj din cadrul SPR 3 Marginea, a oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Sucevița, o autoutilitară condusă de un tânăr de 26 ani din oraşul Vicovu de Sus, în interiorul acesteia fiind depistate 9.882 pachete țigarete de contrabandă. În urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat, s-a dispus efectuarea in continuare a urmăririi penale față de tânărul de 26 de ani, iar prin ordonanță s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă în forma calificată”, ulterior instanţa emiţând şi mandat de arestare pentru 30 de zile      S-a instituit şi sechestru asupra autoutilitarei în valoare de cca.3.000 euro.

 

Talharii, fapte cu violenţă şi tulburarea ordinii şi liniştii publice

 

La data de  03.09.2017, ora 05.13, Poliția Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că în incinta unui bar din comuna Șaru Dornei, două persoane au distrus o ușă.În urma cercetărilor s-a stabilit că la 03.09.2017, în jurul orei 05.00, un tânăr de 19 ani, din comuna Șaru Dornei, împreună cu un bărbat de 31 ani, din comuna Șcheia, au pătruns în incinta barului, având asupra lor obiecte contondente, căutând o persoană cu care aveau un conflict mai vechi. Întrucât persoana căutată nu se afla înăuntru, cei doi au început să lovească cu picioarele o ușă de la un depozit şi un aparat de jocuri de noroc. În incinta barului se aflau barmanul de serviciu şi trei adolescenţi. La un moment dat bărbatul de 31 de ani l-a acostat pe unul dintre aceştia, l-a lovit şi i-a distrus telefonul mobil. Celălalt tânăr a sustras telefonul unui alt adolescent.   După comiterea faptei, autorii au părăsit locul faptei. Au fost alertate mai multe echipaje de poliţie care au reuşit să-i localizeze pe cei doi bărbaţi de 19 şi 31 de ani şi să îi reţină. Împotriva celor două persoane poliţiştii au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore fiind introduși în arestul IPJ Suceava. S-a întocmit dosar penal infracțiunile de „tulburarea ordinii și liniștii publice”, „distrugere”, „lovirea sau alte violențe” și „furt calificat”.
La 01.09.2017, au fost continuate cercetările referitor la sesizarea prin SNUAU 112 făcută la 24.08.a.c., de către un bărbat din orașul Frasin, cu privire la faptul că membrii unei familii au pătruns în curtea locuinței sale și au distrus mai multe geamuri de la casă.Astfel, în urma administrării probatoriului, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și ulterior punerea în mișcare a acțiunii penale, față de 3 inculpați cu vârste cuprinse între 19 şi 44 de ani, toți din localitate, pentru comiterea infracţiunilor de „violare de domiciliu”, „amenințare” „distrugere” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”.În continuare, în scopul asigurării bunei desfășurări a procesului penal și pentru prevenirea săvârșirii unor alte infracțiuni, în concret pentru împiedicarea inculpaților de a influența victimele și a comite noi infracțiuni îndreptate împotriva acestora, s-a propus de către organele de poliție luarea măsurii controlului judiciar față de inculpați.Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului și-a însușit propunerea formulată de organele de poliție și a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o durată de 45 zile.După definitivarea cercetărilor se va dispune procedural.
La 27.08.2017, ora 22.50, Poliţia Oraşului Liteni a fost sesizată prin SNUAU 112, cu privire la faptul că doi soţi de 32 ani şi de 29 ani, localnici, au fost loviţi cu obiecte contondente de către vecinii lor, de 42 ani şi de 35 ani, ambii din aceeași localitate, pe drumul din apropierea locuinţei lor.Faţă de cele reclamate, polițiștii Poliţiei Oraşului Liteni s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de „lovirea sau alte violenţe”.În continuarea cercetărilor privind agresiunea, în contextul verificărilor efectuate și a activităților investigativ operative, la data de 31.08.2017, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de bărbatul de 42 de ani și cu privire la săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. De asemenea, prin ordonanță s-a dispus reținerea acestuia şi introducerea în arestul IPJ Suceava.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.