Monitorizarea de rutină efectuată în 2018 de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava reliefează o diminuare a cazurilor de urgenţe medicale cauzate de consumul de substanţe psihoactive.

CPECA informează că, în intervalul 1 ianuarie-31 decembrie 2018, în judeţul Suceava au fost înregistrate 200 de intervenţii de urgenţă pricinuite de folosirea respectivelor substanţe interzise, în 101 dintre acestea fiind implicate femei, iar în altele 99, bărbaţi. În aceeaşi perioadă a anului precedent, s-au înregistrat 236 de cazuri, respectiv 119 la femei şi 117 la bărbaţi.

„Se constată un uşor trend descendent în ceea ce priveşte numărul de urgenţe medicale cauzate de consumul de substanţe psihoactive”, se subliniază într-o informare a CPECA, structură care are „un sistem unitar de colectare a datelor şi de monitorizare a problemelor legate de droguri.

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava este o structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog, aflându-se, alături de CPEC Botoşani, sub coordonarea Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava. Obiectivele acestuia constau, printre altele, în prevenirea consumului, asistarea consumatorilor şi reducerea ofertei de droguri. Astfel, CPECA desfăşoară campanii, proiecte şi activităţi de prevenire a consumului de droguri, dar şi activităţi complementare de prevenire a consumului de tutun şi de alcool. La acestea se adaugă activităţi de formare şi informare, de documentare în domeniul drogurilor, precum şi în cel al asistenţei consumatorilor.

 În anul 2018, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava a încheiat acorduri de parteneriat cu 22 de instituţii şcolare din judeţul Suceava şi un acord cu Organizaţia „Salvaţi copiii”, Filiala Suceava.  Totodată CPECA a eliberat 46 de adeverinţe pentru cadrele didactice ce s-au implicat în organizarea şi implementarea campaniei „#PotAltfel”, a proiectelor „Mesajul meu antidrog”, „Necenzurat”, „Cum să creştem sănătoşi”, „ABC-ul emoţiilor”, „FredGoesNet”, precum şi a altor activităţi cu specific antidrog.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.