În perioada 8-10 septembrie, în municipiul Câmpulung Moldovenesc, a avut loc ediția a VII-a a Taberei de pregătire politică a Tineretului Social-Democrat Suceava, activitate coordonată de senatorul Ioan Stan, președinte  PSD Suceava, și George Șoldan, președinte a TSD Suceava.

Sub sloganul Investim în viitor, la acțiunile derulate au participat aproape 200 de tineri social-democrați din județ, parlamentari social-democrați suceveni (senatorii Ioan Stan și Virginel Iordache, deputații Alexandru Rădulescu, Emanuel Havrici și Eugen Bejenariu), precum și o serie de invitați:dl. Gabriel Petrea, ministrul Consultării publice și dialogului social, președinte TSD România, dl. Mihai Fifor,ministrul Economiei, dna Stana Simona Țeighiu Jurj, secretar de stat în Ministerul Economiei, dl. Râzvan Cuc, ministrul Transporturilor, dl. Victor Negrescu, ministrul Afacerilor Europene, dl. Marius Dunca, ministrul Tineretului și Sportului.

În cadrul dezbaterilor din cele două ateliere de lucru (Rolul și implicarea tinerilor în politică și Comunicarea politică), parlamentarii, miniștrii și tinerii participanți au realizat o radiografie complexă a contextului socio-politic actual, au evidențiat importanța implicării tinerilor în politică și administrația publică, fapt așteptat de electoratul românesc.

Președintele Ioan Stan a subliniat deschiderea  PSD pentru promovarea tinerilor, fapt demonstrat de numărul considerabil de tineri care ocupă funcții în administrația publică (consilieri locali, primari) și în Parlament, a apreciat importanța activității organizațiilor de tineret dar a solicitat și o implicare mai mare, îndeosebi în actul de comunicare cu cei din generația lor.

Participarea într-un număr considerabil al tinerilor la aceste activități demonstrează că social-democrația se bucură de apreciere în rândul tinerei generații și că PSD are un viitor asigurat. De asemenea, numărul și funcția  celor care au acceptat invitația de a participa la acest eveniment arată faptul că activitatea PSD Suceava este apreciată de organizația națională PSD.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.