Consiliul Local al municipiului Vatra Dornei a aprobat, de curând, bugetul local al orașului, iar cifrele de anul acesta sunt îmbucurătoare, din punct de vedere al investițiilor. Potrivit edilului Ilie Boncheș, 71% din totalul bugetului local merge către investiții.

Vor fi intervenții importante pe zona iluminatului public, prin proiectul Mobilitate urbană se va realiza o reabilitare multidisciplinară a zonei centrale a stațiunii.

Sănătatea va beneficia de investiții în echipamente pe zona Spitalului Municipal Vatra Dornei, iar în 2022 va începe construcția unui corp nou, respectiv Ambulatoriu, în curtea unității spitalicești, care va fi dotat și echipat cu echipamente moderne, de ultimă generație.

Învățământul va beneficia, de asemenea, de investiții importante, prin proiectul de eficientizare energetică a Liceului „Ion Luca” și prin construirea unui corp nou pentru Liceul Tehnologic „Vasile Deac”.

 „De asemenea, avem în derulare un proiect de digitalizare, prin care se dorește dezvoltarea canalelor de comunicare cu cetățeanul, facilitându-i contactul cu Primăria”, a declarat primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș.

Edilul a subliniat că 31% din totalul bugetului rezultă din contracte cu finanțare guvernamentală, în valoare de 35.339,62 mii lei, pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a sistemului de alimentare centralizată cu căldură în municipiul Vatra Dornei – Etapa a II-a și pentru finalizarea lucrărilor de construcție a două blocuri sociale.

          Nu în ultimul rând, pe lista de proiecte ale Dornei, în domeniul turistic, care vor prinde contur în perioada următoare, se află construirea unei zone de agrement în Lunca Dornei, proiect aflat deja în procedură de licitație publică la CNI, astfel că oferta de petrecere a timpului liber să fie cât mai variată și în afara sezonului de iarnă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.