Pastorul neoprotestant Constantin Pandelea, de la Biserica Penticostală „Betel” din comuna Dolheşti, a fost condamnat pentru zece infracțiuni, de la viol în formă continuată, față de una dintre fete, la agresiune sexuală, față de alte fete minore, plus mai multe infracțiuni de rele tratamente aplicate minorului.

Cea mai mare pedeapsă, de 8 ani de închisoare, i-a fost aplicată pentru viol în formă continuată. Restul pedepselor sunt de 5 ani de închisoare (agresiune sexuală) și 4 ani de închisoare (rele tratamente aplicate minorului).

La începutul lunii iulie, Primăria Dolhești a făcut o sesizare la Direcția de Protecție a Copilului Suceava, cu privire la faptele pastorului, după ce unul dintre copii ar fi cerut ajutor.
Informația primară era că minorii erau puși la munci istovitoare, sub teroare, iar tatăl agresa sexual fetele mai mici, după ce a agresat-o și pe cea mai mare. Este vorba de fete cu vârste de 9 și 16 ani. Băieții minori au vârste de 6 și 17 ani.
Înainte ca tatăl să fie arestat, mama și cei cinci copii minori au fost duși de cei de la Direcția de Protecție a Copilului Suceava într-un centru de adăpostire a victimelor violenței domestice. După două săptămâni de consiliere psihologică, având în vedere că și tatăl a ajuns în arest, mama a decis să revină acasă, cu copiii.
Familia a rămas sub supravegherea Primăriei Dolhești și a Direcției de Protecție a Copilului Suceava.
Mama copiilor a depus la un moment dat o reclamație în care solicita emiterea unui ordin de protecție, însă apoi a renunțat, mai scrie Monitorul de Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.