Astăzi, 30.09.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 5432 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 11 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 88 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 638 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 195 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 107 pacienți sunt în zona tampon și 336 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 195 pacienți diagnosticați Covid- 19:

– 74 prezintă forme medii ale bolii;

– 66 prezintă forme ușoare,

– 34 prezintă forme severe;

– 21 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia cinci pacienți sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 294 de paturi libere din care 30 pentru pacienți Covid-19, 175 în sectorul Non-Covid și 89 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 3 paturi pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 17 ventilatoare libere din care 5 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 38 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

 Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări. 

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 54968 persoane în ultimele 24 de ore fiind testate 651 persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 622 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 254 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.      

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 29 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 29 au câte un caz în evoluție, 30 au sub cinci cazuri în evoluție, 13 au sub zece cazuri în evoluție iar 13 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 578 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În  cursul zilei de 29.09.2020 polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor impuse  594 persoane.  De asemenea,  au fost verificate 27 societăți comerciale și  au fost constatate  un număr  de 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 1000 lei cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție  individuală, conform Legii nr.55/2020.

La nivelul judetului Suceava, incidenta cumulata a cazurilor de infectare este de 0.76 la mia de locuitori.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Astăzi începând cu ora 17.00 va avea loc o videoconferință condusă de domnul prim-ministrul – Ludovic Orban cu participarea Ministrului de interne- Ion Marcel Vela, Ministrului sănătății – dr. Nelu Tătaru și a Secretarului de Stat- Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență – dr. Raed Arafat, iar pe plan local cu participarea prefectului județului Suceava- Alexandru Moldovan, reprezentanților structurilor teritoriale ale M.A.I, Direcției de Sănătate Publică Suceava, Ministerului Apărării Naționale și Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Tema videoconferinței este evaluarea situației epidemiologice existente la nivel național precum și la nivelul județului Suceava.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.