În ultimele zile, pe drumurile naţionale, judeţene şi comunale au acţionat efective sporite de poliţişti rutieri în scopul identificării celor care încalcă legislaţia rutieră circulând cu viteză excesivă sau sub influenţa băuturilor alcoolice.

În perioada 13-15 iunie 2014, Serviciul Rutier Suceava, împreună cu formaţiunile de profil din teritoriu, sprijiniţi de poliţiştii de siguranţă publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, inclusiv din cadrul secţiilor de poliţie rurală, au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ, în vederea depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă regimul legal de viteză.
În urma cercetărilor efecutuate, s-au constatat 10 infracțiuni rutiere, 646 sancțiuni aplicate în valoare de 168.796 lei. De asemenea, au fost reținute 21 permise de conducere, din care 10 pentru încălcarea regimului legal de viteză, și alte 8 certificate de înmatriculare.

La data de 15 iunie 2014, pe DN 2E, pe raza satului Sasca Nouă, comuna Cornu Luncii, polițiștii au oprit în trafic autoturismul condus de un bărbat care avea o alcoolemie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform comunicatului de la IPJ Suceava „astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând în vederea respectării legislaţiei specifice pentru creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.