În data de 15 mai a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 01.40, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția localității  Costileva, jud. Suceava, două persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul țării, colete voluminoase.

„Imediat, colegii noștri au acționat pentru interceptarea și identificarea persoanelor în cauză, dar în momentul în care acestea  au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisarul șef Ilie Poroch.

Având în vedere faptul că persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras 6 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi au fugit în Ucraina.

Imediat,  poliţiştii de frontieră au informat autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu monitorizarea şi cercetarea zonei, fiind descoperite 2 colete cu țigări.

Coletele au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 2000 pachete cu țigări de proveniență Duty Free, a căror valoare se ridică la suma de 23.400 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.