Luni, 6 aprilie, situația epidemiologică la nivelul județului Suceava se prezintă astfel:

– în izolare voluntară la domiciliu 2343 de persoane. Până acum au ieșit din autoizolare 7033 de persoane

– în carantină instituționalizată 1273 de persoane. Au ieșit din carantină, până la această dată, 244 de persoane. Sunt disponibile, pentru carantină instituționalizată, 66 de locuri.

          Echipele mixte formate din polițiști, polițiști locali, cadre MApN și jandarmi au efectuat, în data de 05.04.2020, verificări privind respectarea regimului de autoizolare la domiciliu și/ sau carantinare, privind locațiile de carantinare precum și societățile comerciale pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență. La aceste acțiuni au participat 336 polițiști, 111 polițiști locali, 39 de militari MApN și 259 de jandarmi.

          Verificările au vizat 3348 de persoane aflate în autoizolare/ carantină și 49 de unități economice. Au fost aplícate 237 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor, cu o valoare totală de 404.100 lei.

          A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiuni săvârșite în context, art. 304 Cod Penal – divulgare de informații nedestinate publicității, și anume, o postare pe o rețea de socializare a unor date privind rezultatele medicale ale unor persoane de către un bărbat din mun. Câmpulung Moldovenesc.                  

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.