În acest sfârșit de săptămână, în stațiunea Saturn, a avut loc Școala de Vară a Tineretului Național Liberal “YOUth in Europe”, la care participă mai toți liderii din PNL, în frunte cu președintele liberalilor, Ludovic Orban, secretarul general al partidului, Robert Sighiartău, liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, vicepreședinții Dan Vîlceanu și Florin Cîțu sau europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Nu mai puțin de 800 de tineri liberali participă la Școala de Vară a TNL, fiind cel mai mare succes al unei organizații de tineret din acest an. În comparație, la Școala de Vară a TSD au participat doar 400 de tineri, iar la ALDE, puțin peste 200. Din județul Suceava au participat 24 de tineri în frunte cu președintele organizației, Alexandru Salup.

Tinerii liberali au participa și la 15 workshopuri, pe teme diverse, de la administrație locală, politici europene, finanțe, economie, sociologie sau comunicare politică, susținute de specialiști din PNL, dar și din afara partidului, precum Lucian Mîndruță sau Barbu Mateescu.
Președintele TNL, Mara Mareș, i-a avertizat pe colegii săi că “vor primi telefoane de la parlamentari ai PNL de care nu au mai auzit de la alegerile din 2016 si care le vor cere ajutorul în campanie”. „Pentru împărțit pliante, pentru acțiuni de stradă. Pe noi va cădea tot greul campaniei! Și eu cred că trebuie să ne implicăm și să dovedim că suntem o echipă, că ne interesează binele Partidului Național Liberal și binele României. Dar ce vă rog este, dragi colegi din Tineretul Național Liberal, este să nu îi faceți să uite că ați muncit în prima linie în campanie și să vă cereți drepturile și să faceți în așa fel încât să vă fie recunoscut efortul! Pe scurt: munciți, dar insistați să vă fie recunoscută munca!” , a spus Mareș.
Președintele TNL a spus și că tinerii liberali trebuie să fie atenți și să nu preia din “metehnele seniorilor.”

„Trebuie să fim sinceri: există membri ai partidului care încă mai fac opoziție la actuala conducere, aleasă legitim, cu 80 la sută din voturi! În schimb, e chinul de pe lume dacă-i pui să facă opoziție la PSD. Dar noi, cei din Tineretul Național Liberal suntem mai buni decât atât, nu-i așa? Hai să trecem peste orice fel de animozități, acum este momentul să muncim pentru același țel: câștigarea alegerilor europarlamentare și prezidențiale!”, a subliniat Mara Mareș.
La rândul său, Ludovic Orban a afirmat că “bătălia bătăliilor” va fi câștigarea alegerilor prezidențiale de către candidatul PNL, președintele în funcție, Klaus Iohannis: “Fiecare membru va trebui să fie implicat la maxim în atingerea obiectivelor PNL. Obiectivul PNL este câștigarea alegerilor locale, europarlamentare, prezidențiale și preluarea guvernării. Trebuie să fim mai aproape de oameni, trebuie să identificăm problemele oamenilor, soluții care stau în picioare. Urmează bătălia bătăliilor pentru alegerile prezidențiale, iar PNL îl va susține la alegerile prezidențiale pe președintele Iohannis. Președintele Klaus Iohannis este ultima redută a democrației”.


Ludovic Orban a lansat și un atac dur la adresa guvernului Dăncilă spunând că guvernul este populat cu “politruci mai proști decât prevede legea”. Cum se simte un membru PSD care vede cum Viorica Dăncilă cum greșește, e subiect de bancuri? Asta e Vasilica Viorica, o slugă perfectă care nu înțelege ce spune. Ieri a recunoscut că a încălcat legea, fără să aibă niciun sentiment de vinovăție” .

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.