Managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, medicul Florin Filip a anunţat, luni, 30 martie, că din totalul de 330 de pacienți internați la unitatea spitalicească, 244 sunt internaţi în Sectorul COVID-19, iar 86 au alte afecţiuni.

Acesta a precizat că în Sectorul COVID funcţionează punctul de triere a pacienţilor suspecţi de infecţie cu COVID-19, deservit de medicii UPU Suceava. De asemenea, medicul Florin Filip a adăugat că în cursul zilei de duminică a fost instalat un al treilea punct de triere situat în curtea spitalului, în proximitatea centralei termice de la Spitalul Nou, care va permite accesul rapid al pacienţilor suspecţi pentru efectuarea examenelor CT pulmonar în Departamentul de Radiologie al SJU Suceava.

De altfel, managerul a subliniat că se menţine o comunicare eficientă cu DSP Suceava în vederea transmiterii testelor pentru COVID -19 şi se asigură continuitatea asistenţei medicale în Sectorul COVID 19, precum şi serviciul de gardă în clădirea Spitalului Nou. Secţiile din clădirea Spitalului Nou trec printr-un proces de reorganizare pentru a asigura funcţionarea optimă cu personalul medical existent.

„Întregul personal medical, precum şi cel din serviciile administrative care asigură continuitatea activităţii la Spitalul Judeţean Suceava, fac toate eforturile pentru a oferi o asistenţă medicală de calitate pacienţilor noştri”, a declarat managerul interimar al SJU Suceava, medicul Florin Filip.

 

 

 

Sursa foto: crai nou

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.