Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a informat, într-o conferință de presă, că în ultimul an, din cauza coronavirusului și-au pierdut viața 244 de suceveni. Edilul a subliniat că marți, 30 martie, rata de incidență în municipiul reședință de județ era de 1,96 la mia de locuitori, ceea ce reprezintă o situație bună, comparativ cu alte localități din țară.

„Trebuie să facem tot posibilul să limităm răspândirea acestui virus. Eu cred că această stare de carantină, pe care am trăit-o în 2020 și pe care nu ne-o mai dorim în orașul nostru, ne-a ajutat dintr-un punct de vedere și anume că a dus la limitarea răspândirii acestui virus și la limitarea numărului de decese în orașul nostru”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Acesta a subliniat că numărul cel mai mare de decese s-a înregistrat în luna aprilie 2020, iar după acea carantină dură, numărul deceselor a fost în scădere. Ion Lungu a mai spus că în luna iulie s-a înregistrat doar un singur deces din cauza Covid-19.

Totodată, edilul Sucevei a precizat că în anul 2021 cele mai multe decese s-au înregistrat în luna martie, iar acest lucru transmite că pericolul nu a trecut.

De asemenea, Ion Lungu a mulțumit cadrelor medicale de la Spitalul Județean Suceava pentru implicare și a făcut apel la suceveni să respecte în continuare regulile sanitare impuse de autorități, chiar dacă acest lucru nu este tocmai ușor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.