Un număr de aproximativ 25.500 de bugetari din judeţul Suceava au salarii mai mari începând cu data de 1 decembrie 2012, conform Ordonanţei de Urgenţă nr.19 din 16 mai 2012 privind aprobarea unor măsuri pentru recuperarea reducerilor salariale.

Având în considerare faptul că salariile şi alte drepturi de care beneficiază angajaţii din sectorul bugetar au fost diminuate în anul 2010 cu 25%, iar în anul 2011 s-a aprobat recuperarea parţială,  guvernul Ponta a decis ca salariaţii din sectorul bugetar să recupereze aceste diminuări în două tranşe. Potrivit Ordonanţei de urgenţă privind aprobarea unor măsuri pentru recuperarea reducerilor salariale, cuantumul brut al salariilor de bază, indemnizaţiilor de încadrare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează în două etape, respectiv cu opt la sută începând cu 1 iunie 2012 faţă de nivelul acordat pentru luna mai 2012 şi cu 7,4 la sută începând cu 1 decembrie 2012 faţă de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2012.

„Efortul bugetar pentru reîntregirea salariilor celor peste 25.000 de bugetari din judeţul nostru cu cea de-a doua tranşă, va fi de aproximativ 3,5 milioane de lei lunar. Astfel, începând cu 1 decembrie 2012 se dublează suma lunară necesară recuperărilor reducerilor salariale pentru salariaţii suceveni din sistemul de stat“, a declarat Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava.

Ordonanța de Urgență a Guvernului  19/16 mai 2012 arată că „Cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunară brută, salariul lunar brut, indemnizaţia brută de încadrare, de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, se majorează în măsura în care personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.