Cei 25 de membri ai Asociaţiei „Seniorii Bucovinei” au fost invitaţi de către deputatul PDL de Suceava, Sanda Maria Ardeleanu, să sărbătorească 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, în Parlament.

Potrivit unui comunicat emis de către biroul de presă a doamnei deputat Sanda Maria Ardeleanu, această întâlnire a fost aproape din întâmplare, după ce domnia sa a aflat de existenţa Asociaţiei “Seniorii din Bucovina”. Sanda Maria Ardeleanu i-a invitat pe cei din asociaţie la diverse dezbateri. Asociaţia se întâlneşte în Casa Prieteniei de patru ani şi este formată din pofesori universitari, profesori din generală și liceu, ingineri, magistrați și avocați, personal medical, cu toții autointitulați “seniori ai Bucovinei”.

Tema dezbaterii la care am fost invitată era “Femei celebre”. S-a vorbit despre câteva dintre româncele celebre, dar, mai ales, am vorbit despre preocupările acestor personalități sucevene și despre proiectele lor.

“Suntem o familie”,”un ferment de patriotism”, “fiecare dintre noi vrea să dea ceva altcuiva”, “bucuria de a trăi”, “să devenim mai buni”, “de-abia așteptăm să vină ziua de joi, ora 11″ –  sunt doar câteva dintre fragmentele unor enunțuri sincere și pline de emoție pe care le-am auzit ieri .

O stare de normalitate: fără vrajbă, fără agresivitate, fără răutate sau invidie, cu dorința de a învăța în continuare, de a-și desăvârși profilul intelectual – acesta este spiritul care domnește în cadrul  Clubului elitelor sucevene, unic în țară, dar integrat în “mișcarea vârstei a treia” din Europa.

Am vorbit mult despre viitor. I-am invitat să sărbătorim anul acesta 1 Decembrie la București, în Parlamentul României. Mi-au spus că vor o Facultate a seniorilor la Universitatea din Suceava, după modelul celei de la Cracovia, unică în lume. Mi-au spus că doresc să dialogheze mai mult cu tinerii. Au terminat un modul de engleza, unul de IT, iar acum învață toți franceza.

Au fost un minut cele două ore petrecute împreună. Le-am spus la despărțire: “Vă rog să-mi rezervați și mie un scaun printre dumneavoastră!” a mai spus Sanda Maria Ardeleanu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.