Luni, 31 iulie 2017, la reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava şi la sediile subunităţilor de jandarmi din localităţile Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Rădăuţi s-au desfăşurat ceremoniale militare şi religioase organizate cu ocazia înaintării în gradul următor, la termen, a unui număr de 26 de lucrători ai unităţii, care au îndeplinit condiţiile prevăzute de legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare.

Astfel, un ofițer a fost avansat în gradul de colonel, 2 ofițeri au fost avansați în gradul de locotenent colonel, 3 ofițeri au fost avansați în gradul de locotenent, 2 ofițeri au fost avansați în gradul de plutonier adjutant şef, 4 subofițeri au fost avansați în gradul de plutonier adjutant, 6 subofițeri au fost avansați în gradul de plutonier major și 8 subofițeri au fost avansați în gradul de plutonier.

La Suceava, festivitatea a debutat cu prezentarea Ordinului Ministrului Afacerilor Interne pentru înaintarea în grad a ofiţerilor şi a Ordinului Inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava pentru înaintarea în grad a subofiţerilor, după care, în prezenţa colegilor, conducerea inspectoratului a înmânat cadrelor noile grade. După oficierea unei slujbe religioase de către preotul militar şi felicitarea ofiţerilor şi subofiţerilor, activitatea s-a finalizat cu intonarea Imnului Naţional al României.

În fiecare an, la data de 1 august, se înaintează în gradul următor militarii jandarmi care îndeplinesc stagiul minim în grad în cursul anului respectiv. Avansări înainte de termen pot avea loc cu ocazia Zilei Naţionale a României sau a Zilei Jandarmeriei Române (3 aprilie).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.