Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a premiat pe toți olimpicii din județ, elevi și profesori, care au obținut medalii la olimpiadele școlare din 2019, la nivel județean, național și internațional.

Suceava geme de olimpici, e densitate mare de premianți aici, în județ. Este al doilea an la rând când venim cu o minimă recunoștință față de cei care ne fac cinste și onoare în concursuri județene, naționale și internaționale.
Bravo! Bravo! Bravo! Asta vă spun în calitate de șef al administrației publice județene.
Sunt convins că în această sală, în câțiva ani de zile unii dintre voi veți fi aici, la prezidiu, pentru că așa este firesc: să vină generațiile din urmă care să ne ia locul și nouă, și altora care conduc. Când vorbim de valoare, de performanță, de capacitate, nu putem decât să vă aplaudăm. Știu cât de bucuroși sunt părinții, pentru că nu este de ici de colo să ai un copil olimpic și e un lucru care îndeamnă și pe alții să fie mai ambițioși. Suceava a devenit o zonă cu foarte mulți copii premiați. Suntem recunoscuți ca un județ care este în top din acest punct de vedere”, a transmis Gheorghe Flutur.

Au fost recompensați cu diplome și sume de bani 260 de olimpici suceveni și 29 de cadre didactice, suma totală alocată fiind de 112.000 lei.

Printre cei premiați s-au numărat TURTUREAN DAVID CORNELIU, medaliat cu aur la Olimpiada internațională de astronomie și astrofizică, care a primit suma de 10.000 de lei, REBENCIUC PAUL FLORIN, medaliat cu argint la Olimpiada internațională de astronomie și astrofizică, și SÎRGHI DRAGOȘ ANDREI, medaliat cu argint la Olimpiada internațională de astronomie, care au primit câte 7.500 de lei.

Alături de președintele CJ Suceava s-au aflat și prefectul județului, Alexandru Moldovan, vicepreședintele CJ Suceava, Viorel Seredenciuc, noul inspector școlar general, Grigore Bocanci, administratorul public Irina Vasilciuc și consilierul pe probleme de învățământ Nicolae Barbă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.