Marți, 9 noiembrie, I.S.J. Suceava a organizat ședința de instruire cu directorii, în sistem online, cu tema Cum ne protejează vaccinurile de boala COVID – 19: Importanța vaccinării pentru personalul angajat al unităților școlare și elevi în contextul pandemic actual. Activitatea a avut ca scop transmiterea informației științifice referitoare la protectia oferită prin vaccinare  și importanța imunizării indusă de vaccinare în declansarea raspunsului imun al organismului atunci când vine în contact cu virusul  SARS-COV-2.

La această activitate a fost  prezentă dr. Terteliu Băițan Monica, medic specialist boli infecțioase de la Spitalul Județean de Urgență Suceava, care a explicat participanților modul în care acționează  vaccinurile împotriva COVID-19 în pregătirea sistemul imunitar al unei persoane pentru a recunoaște ulterior virusul și a apăra organismul de forme severe de boală. Doamna doctor a declarat că vaccinarea asigură reîntoarcerea la o viață normală, la care toți cu siguranță sperăm. Vaccinarea protejează persoanele care intră în contact cu virusul de a dezvolta forme severe de boală care să necesite spitalizare și admisia în secția de terapie intensivă. Doar împreună, cu participarea și responsabilizarea tuturor, părinți, elevi, profesori, medici, vom putea învinge pandemia.

Inițiator al activității, inspectorul școlar general adjunct, prof. Anton Nicolae Ciprian a menționat că în sprijinul campaniei de vaccinare este importantă organizarea unor activități de informare din partea specialiștilor, astfel încât să fie reponsabilizat fiecare angajat al școlii sucevene în ceea ce privește decizia de vaccinare.

De asemenea, Caravana vaccinării a ajuns la Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc. Din cadrul acestui colegiu s-au vaccinat 28 de elevi cu prima doză, alături de 8 profesori.

Cu această ocazie, inspectorul școlar general, prof. Bocanci Grigore, a precizat că este necesară continuarea campaniei de vaccinare în școli, mai ales în contextul aplicării Ordinului Ministerului Educației și Ministerului Sănătății nr. 5558 / 2389 din 5 noiembrie 2021, care prevede că trecerea de la scenariul online la scenariul cu prezență fizică se face în situația atingerii procentului de 60% personal  vaccinat.

„Ne dorim ca la următoarea raportare săptămânală din ziua de vineri, cu situația personalului vaccinat din școli, să crească procentul unităților de învățământ care își reiau cursurile cu prezența fizică”, a declarat Grigore Bocanci.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.