Ion Ştefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, a semnat pe 20 decembrie, documentele pentru plata a 229 de milioane de lei, reprezentând solicitările depuse de unităţi administrativ-teritoriale pentru decontarea bunurilor/serviciilor/lucrărilor executate pentru 357 de obiective de investiţii, finanţate prin cele două etape ale Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

„Ne ţinem de cuvânt şi plătim investiţiile executate corect, deci constructorii care au respectat condiţiile stabilite în contractele de finanţare nu trebuie să-şi facă griji”, a precizat ministrul Ion Ştefan.

La nivelul județului Suceava, mai multe unități administrativ teritoriale au primit bani, în urma cererilor depuse. Este vorba despre localitățile Marginea, Cornu Luncii,  Preutești, Bogdănești, Dărmănești, Dolhasca, Dolhești, Câmpulung Moldovenesc, Slatina, Stulpicani, Vicovu de Sus, Brodina, Broșteni, Liteni, Mitocu Dragomirnei, Ulma, Adâncata, Dorna Candrenilor, Dornești, Ipotești, Fălticeni, Rădăuți, Salcea, Pojorâta, Sadova, Vadu Moldovei, Vatra Moldoviței și Voitinel.

De precizat este că la Cornu Luncii au venit banii pentru patru proiecte accesate prin PNDL, la Pojorâta pentru două astfel de proiecte, iar la Stulpicani tot pentru două.

De asemenea, orașul Broșteni a primit bani pentru trei proiecte, Vicovu de Sus pentru două și Liteni tot pentru două proiecte.

Programul Naţional de Dezvoltare Locală, aprobat prin Ordonanța de Urgență nr. 28 din 10 aprilie 2013, actualizată, este cel mai important program multianual de finanțare cu fonduri de la bugetul de stat. Programul are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanțare multianuale încheiate între minister și beneficiarii obiectivelor de investiții. În cadrul celor două etape ale PNDL, listele obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora sunt publice și pot fi consultate accesând pagina de internet a ministerului, secțiunea Lucrări Publice, Programul național de dezvoltare locală, rubrica Obiectivele de investiții, iar transferurile lunare sunt publicate în secțiunea Plăți.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.