În perioada 29-31 iulie, grădina Cazinoului din Vatra Dornei, va găzdui un eveniment la care sunt aşteptaţi peste 3.000 de participanţi, tineri din domeniul arhitecturii, filmului, teatrului, fotografiei, designului şi muzicii.

Festivalul „Dorna Art” are ca scop reactivarea grădinii Cazinoului şi a Vilei Cembra din Vatra Dornei, clădiri monument istoric, aflate într-un stadiu avansat de degradare.

Printre activităţile care vor avea loc în Vatra Dornei, în cadrul evenimentului, se numără Şcoala de vara „Dorna Art”, la care vor fi prezenţi studenţi la arhitectură şi peisagistică, construcţii, artă, istoria artei, economie şi turism cultural, sociologie.

Manifestarea va cuprinde şi premiera filmului documentar realizat în cadrul Programului „Şcoala Altfel” de elevii Liceului „Ion Luca” din Vatra Dornei, precum şi proiecţia filmului „Usturoi”, filmul românesc care a avut cele mai mari încasări în prima parte a anului 2016.

Evenimentul este organizat de Asociaţia „Redescoperă Vatra Dornei”, în colaborare cu Asociaţia „Kilometrul 0”, şi este finanţat de Primăria Vatra Dornei şi Consiliul Judeţean Suceava.

Afis-Dorna-Art-2016

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.