În data de 16 mai, pe strada Dimitrie Cantemir din orașul Vicovu de Sus, un tânăr în vârstă de 23 ani, din localitate, posesor al permisului de conducere pentru categoria „B” din anul 2008, reţinut din 5 aprilie 2012, în timp ce conducea mopedul, neînregistrat în circulaţie, s-a dezechilibrat și a căzut pe carosabil.

Victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Suceava, unde a fost diagnosticată cu „policontuzionat, observație fractură claviculă dreaptă, contuzie torace drept și șold stâng”, medicul de gardă neprecizând numărul de zile de îngrijiri medicale.

Conducătorul mopedului nu purta cască de protecție, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută și pedepsită de art. 184 alin. (1) și (3) din Codul penal, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, faptă prevăzută și pedepsită de art. 87 alin. (1) din OUG 195/2002 Republicată, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului  de a conduce a fost suspendat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 86 alin (2) din OUG 195/2002 Republicată și conducerea pe drumurile publice de către o persoană a unui autovehicul neînregistrat sau neînmatriculat, faptă prevăzută și pedepsită de art.85 alin (1) din OUG 195/2002 Republicată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.