Alianța USRPLUS ia în calul 3 variante în scandalul generat de demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății. Surse politice susțin că la acest moment, pe masa USRPLUS, există 3 scenarii posibile cu care, însă, nu toți din alianță sunt de acord.

Prima variantă pe care USRPLUS o ia în calcul este ieșirea de la guvernare. Astfel, o parte dintre cei de la USRPLUS își doresc să pregătească 3 ani de opoziție față de PNL, pentru a-și salva partidul de la declin. Această variantă ar fi mai degrabă susținută de către cei de la PLUS.

O a doua variantă luată în calcul de USRPLUS este să încerce un armistițiu cu PNL. Susținerea lui Florin Cîțu în fruntea Executivului, la schimb cu revenirea lui Vald Voiculescu la Ministerul Sănătății. Însă, mulți din USR se tem că o astfel de decizie ar genera un nou război al nervilor în coaliția de guvernare, și mai ales ar indica o subordonare a lui Dan Barna față de Dacian Cioloș.

A treia varianta luată în calcul de Alianța USRPLUS este o moțiune de cenzură care ar putea să reașeze PNL, USRPLUS și UDMR la masa negocierilor pentru un viitor Guvern condus de Ludovic Orban.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.