De curând,  o delegație din comuna suceveană Crucea, formată din 5 persoane, coordonată de primarul Dorin Rusu, a fost prezentă la Moutier, în Elveția, pentru a marca cei 30 de ani prietenie și colaborare dintre cele două localități.

Mai exact, localitatea elvețiană este înfrățită cu satele Chiril, Cojoci și Lunga, iar de-a lungul anilor această colaborare a însemnat nu doar schimb de idei și experiențe, ci și proiecte palpabile de care au beneficiat locuitorii din cele 3 zone.

„Am fost și suntem niște parteneri corecți și cred că și acest aspect a făcut ca relația noastră de colaborare să se întindă pe o perioadă atât de  lungă. În toți acești ani au fost mai multe situații când  partenerii noștri din Moutier ne-au ajutat, iar aici pot să amintesc de bicicletele pe care le-au primit 10 dintre pompierii noștri, despre Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență la care partenerii noștri și-au adus un aport considerabil și pe care au promis ca vor continua să îl doteze, dar și despre alte proiecte de care noi am avut nevoie imediată, iar ei s-au oferit să ni le finanțeze. Mai mică sau mai mare, contribuția partenerilor noștri înseamnă mult pentru noi și nu putem decât să le mulțumim tuturor celor implicați în acest parteneriat: Localitatea Moutier, domnului Roland Mérillat, președintele comitetului din Moutier, membrilor OVR  (Opération Villages Roumains) și tuturor celor care ne-au sprijinit”, a declarat primarul comunei Crucea, Dorin Rusu.

La întâlnirea pe care au avut-o în Elveția, în cadrul activităților și vizitelor desfășurate acolo,  partenerii celor două localități s-au arătat încrezători în dezvoltarea pe viitor și a altor proiecte cu impact în cele doua comunități. De asemenea, partenerii elvețieni și-au luat angajamentul să continue și susținerea tinerilor studenți din cele 3 zone din comuna Crucea, la fel ca și anul trecut când studenții au primit, fiecare, câte o sumă de bani de la partenerii elvețieni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.