30 de echipe din 11 universități din țară, dar și din Ucraina și Republica Moldova s-au înscris la Concursul studențesc din domeniul securităţii informatice ”Capture The Flag” organizat la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

 

Echipele au în componenţa lor de la 1 până la 4 membri, în total fiind înregistraţi aproape 100 de studenţi din 9 universităţi din România şi 2 universităţi din străinătate. Prima etapă a concursului, de calificări on-line, va începe joi, 27 octombrie 2016, ora 18:00, şi se va întinde pe o durată de 24 de ore. Această etapă constă în rezolvarea unui număr de 10 probleme de securitate informaţională, cu dificultate progresivă, urmată de găsirea unor coduri (flags) prin penetrarea unor aplicaţii web sau sisteme cu vulnerabilităţi induse. Concurenţii vor utiliza soluţii de conectare de la distanţă la o platformă informatică dedicată. Fiecare problemă rezolvată va aduce un punctaj, iar după finalizarea probelor va fi automat generat un clasament. Primele 10 echipe se vor califica pentru etapa on-site, care se va desfăşura în perioada 24-26 noiembrie 2016, în cadrul Universităţii din Suceava. Partenerii din mediul economic cu experienţă în domeniul securităţii informaţionale, co-organizatori ai manifestării, vor asigura caracterul imparţial de elaborare a problemelor, dar şi de evaluare a rezultatelor obţinute de competitori.

Universităţile participante sunt: Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea Naţională „Yuriy Fedcovich” Cernăuţi, Universitatea din Oradea, Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi, Universitatea Politehnica Timişoara, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Universitatea Politehnica Bucureşti, Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca și Universitatea „Constantin Brâncuşi” Târgu Jiu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.