Peste 50 de polițiști rutieri sprijiniți de polițiști de ordine publică, acționează zilnic în perioada 18 – 22 iunie 2021 cu 56 de autospeciale și aparate de testare a alcoolemiei pentru prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de băuturi alcoolice și identificarea celor care consumă alcool sau substanțe interzise și conduc vehicule.

Acțiunile organzate se desfășoară și în  contextul operațiunii europene Alcohol & Drugs, sub egida Organizațiilor Polițiilor Rutiere din Europa (ROAD POL). Polițiștii rutieri suceveni acționează  pe principalele artere rutiere din județ, scopul controalelor  fiind acela de a reduce riscul rutier și de a preveni evenimentele rutiere produse pe fondul conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

În primele cinci luni ale anului 2021, principale cauze de producere ale accidentelor rutiere grave la nivelul județului Suceava au fost viteza (include viteza neadaptată la condiţiile de drum şi viteză neregulamentară), conducerea sub influenţa alcoolului şi abaterile bicicliştilor. În perioada de referință, pe fondul consumului de alcool s-au înregistrat nouă accidente rutiere grave soldate cu două persoane decedate, nouă rănite grav și 13 rănite ușor.

Astfel, începând cu data de 18 iunie a.c., până astăzi la ora 12.00, au fost verificate peste 500 de autoturisme, iar în urma controalelor, au fost aplicate deja peste 100 de sancțiuni contravenționale.

Față de un șofer aflat sub influența băuturilor alcoolice implicat într-un accident rutier mortal s-a dispus măsura reținerii, un alt șofer fiind introdus în arestul IPJ Suceava pentru conducere fără permis.

Până la această oră, în cadrul acțiunii au fost întocmite 12 dosare penale și au fost reținute peste 30 de permise de conducere.

Acțiunile pe linie rutieră continuă, iar polițiștii  recomandă tuturor participanților la trafic să adopte o conduită preventivă și să respecte regulile de circulație.

Alcoolul este unul din principalii factori de risc când vorbim despre conducerea vehiculelor pe drumurile publice.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.