Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a convocat vineri, 28 februarie, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgență al Municipiului Suceava cu principala temă: informarea corectă şi gestionarea situaţiilor de urgență cauzate de apariția noului coronavirus.

La întâlnire au fost prezenţi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Spitalului Judeţean, ai Inspectoratului Şcolar, ai ISU Suceava, de la Direcţia de Ambulanță, de la Jandarmerie, Pompieri, Medicină Şcolară, Agenţia de Mediu, fiind prezenți 36 de membri din cei 41 câți are în componenţa sa Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.

„Am prezentat situaţia evoluţiei coronavirusului în municipiu, astăzi, 28 februarie, avem 30 de persoane în autoizolare în oraş şi niciun caz confirmat de infectare. Am adus la cunostiință că municipiul Suceava a închiriat un spaţiu pentru carantină în oraş şi avem un contract cadru cu o firmă de Catering pentru livrare, dacă va fi cazul, de hrană şi apă pentru persoanele autoizolate la domiciliu”, a precizat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Acesta a adăugat că, s-au stabilit măsuri de informare a populaţiei, astfel, municipalitatea va tipări şi împărţi 30.000 de pliante cu regulile de urmat pentru coronavirus, modul de folosire a măștilor de protecţie și cum se poate transmite virusul.

„Am stabilit o modalitate de colaborare şi inforamare între instituţii și că trebuie să avem o atenţie deosebită privind monitorizarea gripei de sezon şi cotonavirus în şcoli. De asemenea am recomandat instituţiilor publice în primul rând să facă dezinfecţie totală periodic, să se doteze cu un număr de măşti de protecție şi cu lichide de dezinfecţie. Am considerat că deocamdată nu se impun măsuri de limitare a desfăşuraţii unor evenimente, în măsura în care ia amploare răspândirea virusului vom lua în discuţie şi acest aspect”, a conchis primarul Ion Lungu.

One Response

  1. Finu'lu'Butterfly

    Cele 30.000 de flyere cine le-a conceput si unde le-ati tiparit? Ce afaceri faceti voi si cu tine? De ce nu am fost anuntat?!

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.