În urma avertizărilor meteo de fenomene periculoase emise de Administrația Națională de Meteorologie pentru județul Suceava , în data de 1 decembrie, începând cu ora 17:00, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a fost activat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, cu reprezentanţi ai pompierilor militari suceveni, Instituţiei Prefectului, Poliţiei şi Jandarmeriei.

La nivelul inspectoratului pentru situații de urgență s-au pregătit tehnica și mijloacele de intervenţie la nivelul fiecărei subunităţi din judeţ. Prin Dispeceratul comun ISU-SAJ, au fost informaţi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi toate primăriile din judeţ cu privire la atenţionările emise, urmând ca preşedinţii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă să asigure permanenţa la nivelul fiecărei unităţi admnistrativ teritoriale.

De asemenea, echipaje ale polițiștilor, jandarmilor și ale pompierilor militari suceveni au monitorizat starea de practicabilitate a drumurilor din județ și condițiile meteo, iar 30 de utilaje de la drumuri naționale au executat misiuni pentru prevenirea, limitarea și înlăturarea efectelor produse în urma manifestării fenomenelor meteo periculoase.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică Cod Galben, pentru judeţul nostru, valabilă în perioada 1 decembrie, ora 17:00 – 2 decembrie, ora 8:00. Au fost vizate ninsori însemnate cantitativ și viscolite. O altă avertizare meteorologică Cod Galben a fost emisă pentru intervalul 2 decembrie, ora 8:00 –  3 decembrie, ora 2:00. Aceasta a vizat fenomene precum intensificări ale vântului, pe arii restrânse polei, ninsori însemnate cantitativ și viscolite. De asemenea, s-a emis o avertizare meteorologică Cod Portocaliu, care a fost valabilă astăzi, 2 decembrie, până la ora 10:00, când a intrat în vigoare o avertizare Cod Galben, până la ora 16:00. Aceste avertizări au vizat vânt la peste 1.700 de metri, ce poate depăși 90 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.