Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi la data 16 septembrie 2016 au solicitat Tribunalului Suceava arestarea preventivă a inculpatului Jucan Victor, aflat în stare de reţinere, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava , judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava a dispus luarea faţă de inculpatul Jucan Victor a măsurii preventive a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 16 septembrie 2016 până la data de 15 octombrie 2016.

Cauza este instrumentată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava.

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că:

În prima jumătate a lunii august 2016 Jucan Victor, care are calitatea de cadru didactic, a fost contactat de către o absolventă de liceu, care nu promovase anterior toate probele de la examenul de bacalaureat şi care i-a solicitat să o ajute pentru a obţine diploma de bacalaureat, absolventa intenţionând să se înscrie la examenul de bacalaureat în sesiunea august – septembrie 2016.

Jucan Victor a fost de acord, circumstanţe în care, lăsând-o să creadă că are influenţă asupra comisiei de corectare a lucrărilor de la examenul de bacalaureat, i-a pretins respectivei absolvente suma de 600 euro, promiţându-i că îi va asigura promovarea la proba de matematică a examenului de bacalaureat, probă pe care absolventa urma să o susţină.

În continuare, anterior susţinerii examenului de bacalaureat, Jucan Victor a primit de la absolventa menţionată suma de 600 euro, în două tranşe, pentru ca inculpatul să-şi exercite influenţa asupra comisiei de corectare a lucrărilor de la examenul de bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2016, pentru a-i asigura absolventei promovarea probei de matematică.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.