Pompierii militari suceveni au intervenit în 33 de misiuni din domeniul situaţiilor de urgenţă, în ultimele 24 de ore.

Intervenţiile de acordare a primului ajutor în diverse cazuri medicale, de către echipajele pompierilor paramedici SMURD au fost în număr de 23. Au mai fost trei misiuni de localizare şi lichidare a unor incendii şi șapte intervenţii şi monitorizări în cazul producerii unor accidente rutiere. Pe raza localităţilor Vicovu de Jos, Suceava, Şcheia, Câmpulung Moldovenesc şi Siret s-au produs accidentele rutiere.Pompierii militari au descarcerat o persoană şi au acordat asistenţă medicală în cazul a 11 răniţi.

Dispeceratul pompierilor militari a fost anunţat prin numărul unic de urgenţă 112, luni dimineaţă, la ora 5:00, despre izbucnirea unui incendiu la un autoturism care se afla parcat în curtea unei gospodării din comuna Arbore. Când au sosit echipajele Gărzii de Intervenţie Solca, ardea partea din faţă a maşinii. Pericolul propagării la întregul automobil era foarte mare, dar şi casa de locuit, aflată în imediata apropiere era expusă pericolului. Din fericire, în mai puțin de o oră, incendiul a fost lichidat. Toate elementele combustibile din compartimentul motor s-au degradat prin ardere. Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul maşinii şi casa proprietarului.

La doar o oră faţă de precedentul eveniment, a luat foc o anexă gospodărească, în satul Văratec din oraşul Salcea. Flăcările ameninţau casa proprietarului.

Două autospeciale de la Detaşamentul de Pompieri Suceava şi o autospecială de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Salcea s-au deplasat la locul incendiului, dar până la sosirea pompierilor militari,  cinci vecini cu mijloace de primă intervenţie au sărit în ajutorul proprietarului.

Două ore a durat până pompierii au reușit să lichideze incendiul. Flăcările au devastat 12 metri pătraţi din planşeul anexei, în care se afla centrala termică şi circa 18 metri pătraţi din acoperiş. Interiorul anexei şi coşul de evacuare a fumului s-au degradat.

Incendiul izbucnit din cauza jarului sau a scânteilor provenite din coşul de fum amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile. Incendiul nu s-a soldat cu victime, iar pompierii au reușit să salveze casa de locuit.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.