În cursul lunii mai 2014, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava a desfăşurat 330 de acţiuni de control, aplicându-se 121 de amenzi, în valoare de 205.450 de lei, a informat printr-un comunicat de presă Comisarul şef adjunct al instituţiei, Vasile Latiş.

Potrivit comunicatul remis de OJPC s-au înregistrat 129 de reclamaţii, fără a se “evidenţia” un operator economic. Comisarii suceveni au verificat modul de respectare a prevederilor legale la comercializare pâinii şi a produselor de panificaţie. S-au efectuat 73 de acţiuni de control, aplicându-se 24 de amenzi, în valoare de 14.600 de lei.

Ca deficienţe, s-au reţinut neafişarea preţului pe kilogram, neafişarea atenţionării privind alergenii la pâinea vrac (neambalată) şi lista ingredientelor incompletă sau incorectă.

În ceea ce priveşte respectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea, prezentarea şi etichetarea apelor minerale, s-au efectuat 11 acţiuni de control, aplicându-se 4 amenzi, în valoare de 9.800 de lei. Printre deficienţele constatate, s-au întâlnit deficienţe de etichetare, referitoare la înălţimea înscrisurilor pe etichetă, comform prevederilor legale, sau neînscrierea pe etichetă a sursei.

Privitor la comercializarea materialelor de construcţii, s-au efectuat 73 de controale, care au dus la aplicarea a 27 de amenzi, în valoare de 39.800 de lei. Au fost oprite de la comercializare produse în valoare de 2.218 lei. Principalele probleme au fost produsele expirate, etichetele netraduse la produsele din import şi neafişarea preţurilor.

S-au mai efectuat şi 8 acţiuni de control în ceea ce priveşte respectarea drepturilor consumatorilor în târguri şi oboare, soldate cu 7 amenzi, în valoare de 5.500 de lei, oprindu-se de la comercializare produse în valoare de 300 de lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.