Conform Direcției de Sănătate Publică Suceava, astăzi, 1 noiembrie 2020, la ora 09.00, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 7.299 de persoane declarate vindecate.

       La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 34 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 15 persoane declarate vindecate.

       Din totalul celor 547 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 185 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 106 pacienți sunt în zona tampon și 256 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

       Din cei 185 pacienți diagnosticați Covid-19:

91 prezintă forme medii ale bolii;

17 prezintă forme ușoare,

59 prezintă forme severe;

18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 5 pacienți sunt ventilați mecanic.

       Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 357 paturi libere din care 35 pentru pacienți Covid-19, 231 în sectorul Non-Covid și 91 pentru zona tampon. La unitatea ATI nu este disponibil nici un pat liber pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 28 ventilatoare libere din care 11 pentru pacienți Covid-19.

       La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 84 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 8 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

       La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 35 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

       La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 6 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

       La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 16 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

       La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați un număr de 2 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

       Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

       Numărul total de persoane testate până în prezent este de 71964, în ultimele 24 de ore fiind testate 218 de persoane.

       La data prezentului comunicat se află în carantină 836 persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 440 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.      

       Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 9 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 14 au câte un caz în evoluție, 38 au sub cinci cazuri în evoluție, 25 au sub zece cazuri în evoluție iar 28 au peste zece cazuri în evoluție.

       La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1485 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

       În cursul zilei de 31.10.2020 polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 1513 persoane. De asemenea, au fost verificate 173 societăți comerciale și au fost aplicate 118 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

 

       Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.