Peste 1000 de tineri liberali din toată țara și-au dat întâlnire în perioada 12-15 septembrie în stațiunea Venus la Școala de Vara a Tineretului Liberal „Generația Altfel”.

Tinerii liberali suceveni au fost reprezentați de Alexandru Salup, președintele TNL Suceava, care a participat la această întâlnire împreuna cu încă 33 de membri ai organizației.
Președintele Klaus Iohannis a fost principalul vorbitor din cadrul evenimentului, acesta precizând că România are nevoie de implicarea tinerilor în toate domeniile de activitate.
Convingerea mea fermă este că țara noastră are mare nevoie de oameni tineri în mediul privat, în administraţia locală, în administraţia centrală, în politică în general. Spre deosebire de trecut, tinerii sunt astăzi mult mai informaţi şi mult mai pregătiţi de implicare în viaţa cetăţii decât alte generaţii şi cu această pregătire vine la pachet şi obligaţia de a vă implica în viaţa publică. Voi, care sunteţi aici, aţi făcut deja acest pas: sunteţi implicaţi, aveţi organizaţii solide, pe care le reprezentaţi aici şi aveţi responsabilitatea să redaţi oamenilor încrederea că politica înseamnă, în primul rând, a-ţi pune toată forţa, energia şi priceperea în slujba cetăţeanului şi a interesului public şi pentru asta vă doresc multă-multă putere şi determinare”, a spus Iohannis.
Președintele TNL Suceava a declarat după eveniment că această școala de vară a fost una dintre cele mai bine organizate, iar tinerii au plecat cu multe învățăminte.
Mă bucur că și anul acesta organizația de tineret Suceava a fost prezentă la Școala de Vară. Mă bucur că workshopurile organizate de conducerea TNL au fost extrem de provocatoare în ceea ce privește informația. Deoarece unele se desfășurau în același timp, fiind o delegație numeroasă, ne-am împărțit pentru a asculta fiecare vorbitor. Am reușit să dobândim multe cunoștințe pe care sper să le punem în aplicare în viitor. Pot spune că a fost cea mai frumoasa școală de vară de când particip la acest gen de evenimente. Fiecare vorbitor și-a împărtășit din experiența sa și pot spune ca workshopul doamnei Adriana Săftoiu  a fost de bun augur pentru noi tinerii politicieni. Un moment însemnat pentru noi a fost prezența domnului Iohannis care ne-a îndemnat și ne-a încurajat să ne implicam în viața publică mai mult”, a declarat Alexandru Salup.
Alături de Iohannis au luat parte la eveniment mai mulți lideri ai PNL, precum: Siegfried Mureșan – europarlamentar, Robert Sighiartău – Secretar General PNL, Florin Cîțu – liderul de grup al senatorilor PNL, Adriana Săftoiu – deputat, Dan Vîlceanu, fiecare dintre invitați susținând câte un workshop alături de tinerii liberali.
Ludovic Orban a fost prezent la întâlnirea cu tinerii liberali, sâmbătă, 14 septembrie, unde a spus că pentru liberali normalitate înseamnă democraţie, drepturi şi libertăţi, prosperitate, respectarea traiectoriei euro-atlantice a României.
 Tinerii liberali au participat la diverse ateliere de lucru care s-au desfășurat pe durata Școlii de Vară a TNL, cum ar fi:
– Healthcare Business: de la oameni pentru oameni (Speaker: Warga Enayati – Fondatorul Rețelei private de sănătate REGINA MARIA)
– Leadership politic (Speaker: Sebastian Burduja – Președinte PNL Sector 1)
– Relația dintre societatea civila și clasa politică (Speaker: Violeta Alexandru – Președinte PNL București)
– Own your freedom: libertatea economica și individuala (Speaker: Dav Vîlceanu)
– Comunicarea în politică (Speaker: Adriana Săftoiu)
– Cum se schimba mass media în perioada campaniei electorale (Speaker: Sebastian Zachmann)

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.