Poliţiştii suceveni au intensificat acţiunile de verificare a legalităţii transportului rutier de mărfuri şi persoane, având în vedere că nerespectarea legislaţiei în acest domeniu, poate avea consecinţe grave.

În cadrul acţiunii „Sărbători de Iarnă în Siguranţă”, s-au desfășurat activităţi de control care au ca scop creşterea gradului de siguranţă rutieră în domeniul transportului de mărfuri şi persoane, având în vedere specificitatea perioadei, înregistrându-se valori crescute de trafic generate de apropierea sărbătorilor.

Serviciul Rutier – IPJ Suceava, împreună cu Biroul Rutier Suceava și Formațiunile Rutiere Gura Humorului și Fălticeni, au organizat şi desfăşurat o acţiune de verificare în trafic a respectării legislaţiei rutiere de către conducătorii autovehiculelor licențiate pentru transportul public de persoane, cât și cele din mediul concurențial folosite pentru transportul public de persoane ce nu respectă regimul legal de autorizare/licenţiere indiferent de capacitatea de transport și care produc dezechilibre în rândul activității de transport public în contradicție cu activitățile desfășurate conform reglementărilor legale.

Acțiunile au avut loc la data de 10 decembrie 2015 și au avut ca scop diminuarea factorilor de risc privind victimizarea populaţiei prin accidente de circulaţie, în scopul menţinerii unui climat de legalitate în domeniul transporturilor rutiere publice de mărfuri şi persoane.

S-au aplicat 36 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 11 260 lei și a fost constatată şi o infracţiune soldată cu dosar de cercetare penală. Au fost reţinute patru permise de conducere şi a fost retras un certificat de înmatriculare, pentru abateri la regimul rutier.

Poliţiştii recomandă prestatorilor de servicii în domeniul transportului rutier să echipeze vehiculele corespunzător şi să respecte cu stricteţe legislaţia rutieră în vigoare, iar cetățenii sunt sfătuiți să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-şi în pericol viaţa.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.