În cursul lunii iulie, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Suceava a efectuat 377 acțiuni de control, în urma cărora s-au înregistrat 209 amenzi, în valoare totală de 190 de mii de lei.

Potrivit comisarului şef adjunct Vasile Latiș, au fost înregistrate 152 de reclamații, iar toate acțiunile de control s-au efectuat în scopul cercetării reclamațiilor și a desfășurării unor acțiuni tematice atât la nivel national, cât și la nivel local.

Printre obiectivele vizate de inspectorii OPC s-au numărat respectarea prevederilor legale la prestarea serviciilor în incinta ştrandurilor, piscinelor, parcurilor de distracție, precum și la comercializarea alimentelor în unitățile de alimentație publică din incinta lor.

“S-au efectuat 28 acțiuni de control, aplicându-se 11 amenzi, în valoare de 28 de mii lei. Totodată, au fost oprite de la comercializare produse în valoare de 1292 lei și s-au oprit temporar de la funcționare 4 operatori economici, până la remedierea deficiențelor”, a precizat comisarul şef adjunct Vasile Latiș.

Printre deficiențe au fost constatate nemarcarea pe marginea bazinului a adâncimii acestuia, lipsa autorizației de funcționare, lipsa avertismentelor obligatorii la parcuri de distracție și lipsa etichetei la produsele alimentare.

Nici articolele sportive nu au scăpat de ochii iscoditori ai comisarilor OPC. Aceștia au efectuat 25 acțiuni de control, aplicându-se 14 amenzi în valoare de 23 de mii de lei, principalele deficiențe constante fiind lipsa etichetei traduse în limba română și lipsa prețului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.