În urma finalizării analizelor de laborator pentru probele recoltate de la pensiunea din Voroneț, unde zece turiști craioveni care au mâncat în restaurantul unității au făcut toxiinfecție alimentară, o echipă de inspectori ai DSP Suceava s-au deplasat în cursul zilei de 28.08.2017 la unitatea sus menționată unde au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.800 de lei, atât administratorului unității comerciale cât și bucătarului pentru stare de igienă necorespunzătoare a blocului alimentar.
Potrivit unui comunicat al DSP Suceava, s-a recomandat închiderea unității pentru o perioadă determinată în care să se efectueze curățenia, dezinfecția și dezinsecția tuturor spațiilor. Unitatea alimentară se va redeschide după ce se vor recolta o nouă serie de teste de salubritate care să confirme eficiența acestor operațiuni.
Personalul blocului alimentar depistat ca fiind purtător de bacterii enteropatogene urmează în această perioadă un tratament pentru sterilizare și va fi reprimit în activitatea în urma unui nou control bacteriologic.
DSP Suceava atenționează toți deținătorii de unități de alimentație publică ca în această perioadă cu temperaturi relativ crescute și cu un flux mare de turiști, să supravegheze cu atenție modul de păstratre, pregătire și servire a alimentelor si să acorde o atenție deosebită modului în care personalul desemnat efectuează operațiunile de curățenie și dezinfecție.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.