Mutarea de la apartament la casă este unul din paşii la care visează aproape toată lumea. Spaţiul mai mare şi grădina propie sunt elementele cheie care ne pot creşte semnificativ calitatea vieții. Dacă eşti pe punctul de a face acest pas, nu-ţi mai rămâne decât să te te decizi care va fi planul viitoarei tale case.
Stabilirea planului potrivit pentru viitoarea ta casă depăşeşte aspectul estetic. Acesta trebuie creat astfel încât să nu regreţi niciun centimetru construit sau neconstruit, iar pentru asta ai nevoie de o planificare ca la carte. Iată care sunt câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le iei în calcul pentru a lua cea mai bună decizie:
1. Ţine cont de stilul de viaţă al întregii familii
Atunci când porneşti în căutarea casei de vis, începe printr-o analiză detaliată a stilului tău de viaţă şi al familiei tale. Anticipează viitorul luând în considerare prezentul, concentrându-te pe elementele esenţiale. Decide numărul de camere pe care vrei să-l aibă viitoarea casă în funcţie de numărul de membri din familia ta şi dacă aveţi în plan extinderea acesteia.
Dacă dorești să ai mai mulţi copii în viitor, spaţiul trebuie să corespundă nevoilor tuturor celor ce o locuiesc. Şi, deşi construirea unei camere în plus nu este imposibilă, este mult mai confortabil să o iei în plan de la început.
Acelaşi lucru este valabil şi în privinţa unui birou. Dacă obişnuiești să lucrezi de acasă, ocazional sau mereu, atunci sigur îți va prinde bine o cameră separată pe care să o amenajezi ca birou. Acolo pot sta laptopurile, agendele, câteva caiete, un dosar cu sina, câteva bibliorafturi etc.
2. Stabileşte-ţi un buget realist
Visele se pot întâlni cu realitatea atunci când stabileşti un buget realist pentru proiectul de construcție al casei. Dincolo de costurile de construcție, trebuie să iei în considerare diverse aspecte financiare care contribuie la cheltuielile generale. Priveşte dincolo de acestea şi ia în considerare costurile suplimentare.
Un buget cuprinzător asigură pregătirea financiară pentru întregul proces de construire a casei şi inclusiv pentru cheltuielile neprevăzute. Investește cu înțelepciune în materiale și elemente de design care se potrivesc cu viziunea ta, respectând constrângerile bugetare. Calitatea poate veni uneori cu un preț exorbitant, iar alegerile bine gândite pot realiza un efect armonios.
3. Măsoară spaţiul ca dimensiune şi funcționalitate
Atunci când vine vorba despre măsurătorile casei, trebuie să ştii că nu este vorba doar despre dimensiuni, ci şi despre funcţionalitate. Adaptează măsurătorile la nevoile familiei tale, maximizând în același timp eficiența fiecărui colţ.
Pune accentul pe eficientizare, folosindu-te de soluţiile inteligente de depozitare și de zonele multifuncţionale. Acestea sunt nişte ajutoare de nădejde pentru o casă spaţioasă şi bine organizată.
4. Alege să lucrezi cu cei mai buni profesionişti
Există situații în viaţă când poţi face economie, dar atunci când vine vorba despre construcţia casei, te sfătuim să uiţi de acest aspect. Materialele de calitate în mâna unor profesionişti se pot transforma în adevărate comori. De aceea, atunci când vine vorba despre echipa pe care o contractezi pentru construcția noii tale case, fie că este vorba de cea de constructori, fie despre arhitecți, trebuie să faci cea mai bună alegere. Astfel, te poţi asigura că locuinţa ta va fi plăcută din punct de vedere estetic și solidă din punct de vedere funcțional, îmbinând creativitatea cu fezabilitatea.
Planurile deschise favorizează conectivitatea și impresia de spaţiu amplu, în timp ce spațiile bine definite oferă intimitate. Găsirea echilibrului potrivit este metoda sigură pentru ca viitoarea ta casă să răspundă atât nevoilor comune ale membrilor familiei, cât şi celor individuale.
Înainte de orice, trebuie să te bucuri de fiecare pas pe care îl faci şi te apropie de îndeplinirea visului de a-ţi construi casa dorită. Analizează din timp cele mai importante aspecte şi vei vedea că rezultatul final va fi cel pe care ţi l-ai dorit.
Sursa foto: Shutterstock
Lasa un raspuns