Criptomonedele au început să capete din ce în ce mai multă notorietate, iar piața investițiilorcrește în fiecare zi. Totodată, în funcție de extinderea paletei de criptomonede disponibile,precum și de numărul de persoane interesate pentru investiții, este necesar ca atat investițiilecât și tranzacțiile efectuate să fie profitabile. Astfel, experții noștri oferă 4 sfaturi pentru a ieșipe profit în crypto.

1. Investește doar ceea ce îți poți permite să pierzi – La fel cum planificatorii financiari de obicei nu te sfătuiesc să investești cu numerar de care veți avea nevoie în următorii cinci ani (orizontul de timp este prea scurt pentru a compensa orice pierderi), nu ar trebui să îți sacrifici calitatea vieții doar pentru a cumpăra criptomonede. Investește rațional!

2. Aflați în ce investești – Află despre utilitatea fiecărei monede – pentru ce o folosesc oamenii de fapt – înainte de a cumpăra moneda respectivă. Întreabă-te: Este acest proiect ceva care poate schimba modul în care oamenii interacționează cu tehnologia în viitor? Mă văd sa îl folosesc în viitor? Dacă răspunsul este nu, nu investi în ea. Este aceeași abordare pe care ai putea să o adopți la bursă, investind în fonduri mutuale, ETF-uri sau conturi de pensii: investiți în titluri pe care le înțelegeți și lasă speculațiile în seama profesioniștilor. De exemplu, utilitatea Bitcoin este de a stoca valoare, la fel ca aurul și argintul, iar utilitatea Ethereum este de a rula contracte inteligente care oferă protecție împotriva fraudei utilizatorilor săi si asa mai departe.

3. Vizualizează istoricul tranzacțiilor – Blockchain este un registru partajat, imuabil,

care facilitează procesul de înregistrare a tranzacțiilor și de urmărire a activelor într-o

rețea de afaceri. Dar, cum funcționează blockchain? Practic, orice lucru de valoare poate fi urmărit și comercializat într-o rețea blockchain, reducând riscul și costurile pentru toți cei implicați. Spre deosebire de o bază de date digitală tipică, blockchain stochează date în blocuri care sunt apoi înlănțuite. Pe măsură ce apar date noi, acestea sunt introduse într-un bloc nou. Odată ce blocul este umplut cu date, acesta este legat de blocul anterior, care apoi înlănțuiește datele într-o ordine cronologică. Cea mai comună utilizare a blockchain-ului până acum a fost ca registru pentru tranzacții. În cazul criptomonedelor, blockchain-ul este folosit într-un mod descentralizat, astfel încât nicio persoană sau grup să nu aibă control asupra acestuia și, în schimb, toți utilizatorii să-și păstreze controlul în mod colectiv. Blockchain-urile descentralizate sunt imuabile, ceea ce înseamnă că datele odată introduse sunt ireversibile. În cazul criptomonedelor, aceasta înseamnă că tranzacțiile sunt înregistrate permanent și pot fi vizualizate de oricine.

4. Investește în criptomonede care au parte de succes pe piață – De-a lungul timpului, au existat multe criptomonede care au fost foarte profitabile pentru investitori, precum bitcoin sau ethereum. În timp, piața s-a extins și au apărut din ce în ce mai multe monede atractive. Un exemplu de monedă oarecum recentă, dar foarte profitabilă a fost Ripple. De la înființarea sa în 2012, Ripple a returnat investitorilor o sumă respectabilă de 12.758,41%, transformând un capital de 10.000 USD în 1.265.841 USD în decurs de nouă ani.

Prețul Ripple este într-o continuă creștere la momentul actual în raport cu lumea cripto. De exemplu, Ethereum a returnat 85.719% de la lansarea sa din 2015 până în prezent, iar același lucru se poate întâmpla și cu Ripple.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.