Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au intervenit sâmbătă, 15 martie, la opt incendii de vegetaţie uscată.

În urma acestor incendii, majoritatea izbucnite din cauza folosirii focului deschis, cu scopul igienizării terenurilor, au fost afectate mai bine de 17 hectare de teren şi 2.000 de puieţi de răşinoase. Au fost puse în pericol gospodării, fonduri forestiere şi chiar vieţi omeneşti. Pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor au intervenit peste 400 de persoane – pompieri militari, pădurari, poliţişti, jandarmi şi voluntari, cu zeci de autospeciale, maşini de teren şi utilaje. Acolo unde va fi cazul, responsabilii pentru producerea acestor incendii, fără respectarea măsurilor specifice de prevenire a incendiilor, vor fi sancţionaţi cu amendă contravenţională, potrivit legilor în vigoare.

Primul incendiu, anunţat la ora 11.42, a izbucnit la o gospodărie din cartierul siretean Mănăstioara, în urma arderii resturilor vegetale pentru curăţenia de primăvară. Flăcările au fost favorizate de vântul puternic şi s-au propagat la un depozit de strujeni, din care au ars aproximativ 1.500 de kilograme.

20 de minute mai târziu a fost anunţat un incendiu în comuna Brodina, pe o pajişte ce aparţine lui Petru Z., unde a ars vegetaţia uscată pe o suprafaţă de aproximativ 0,4 hectare.

Unul dintre cele mai puternice incendii de sâmbătă a fost cel de la Voitinel, care a afectat 2 ha de litieră de pădure, pe care se aflau 2.000 de puieţi de răşinoase.

Flăcările au mistuit şi vegetaţia uscată de pe o suprafaţă de aproximativ 0,8 hectare, în oraşul Solca, în zona cunoscută sub numele „Trei Iazuri”.

La ora 15:24 a fost anunţat un incendiu la fond forestier în satul Siliştea, oraşul Liteni. Aici au ars resturi de exploatare forestieră şi litieră de molid, pe o suprafaţă de aproximativ 10 hectare.

La intrare în oraşul Gura Humorului au ars aproximativ trei hectare de vegetaţie uscată, de pe o pajişte ce aparţine unor cetăţeni din localitate, iar în satul Slătioara, pe o pajişte ce aparţine Consiliului Local Râşca, a ars vegetaţia uscată de pe o suprafaţă de un hectar.

Sâmbătă seara, la ora 20:15, a fost anunţat un incendiu la o livadă în municipiul Fălticeni.

În urma arderii vegetaţiei uscate dintr-o livadă ce aparţine unei societăţi comerciale, flăcările s-au extins şi au ars aproximativ trei tone de deşeuri lemnoase.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.