România achiziționează din SUA, fără restricții vamale, un număr de 200 de ventilatoare, care vor fi utilizate în lupta cu epidemia de Coronavirus. Totodată, premierul Ludovic Orban a precizat, într-o intervenție la Digi24, că alte 200 de ventilatoare au fost achiziționate din Coreea de Sud. „În total, 400 de ventilatoare vor ajunge în România, în următoarele 15 zile”, a spus Orban.

„Preşedintele Trump impusese o restricţie la exporturi pentru anumite tipuri de echipamente medicale. În urma discuției pe care președintele Iohannis a avut-o cu președintele SUA, vom beneficia de o excepţie pentru aceste ventilatoare”, a comentat Orban.
Orban a adăugat că planul României este de a produce materiale și echipament medical la noi în țară, de către firme românești. În acest moment, o companie americană a pus la dispoziția unui producător român întreg planul de creație pentru tipul de ventilator mecanic produs în SUA, sub rezerva ca acesta să nu fie vândut în exterior, ci să fie utilizat strict pentru necesarul din sistemul de sănătate românesc.
„Este extrem de posibil să începem producţia de ventilatoare la un nivel performant, pentru că această companie americană este dintre cele mai performante în lume. Mai avem două proiecte care se derulează în paralel pentru a putea produce ventilatoare în România”, a precizat premierul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.