Conducerea Casei Judeţene de Pensii Suceava, informează pensionarii pentru seria 18 a biletelor de tratament, au fost alocate instituţiei, un număr total de 307 bilete de tratament.Din aceste 307 bilete de tratament au fost ocupate la data prezentului comunicat 265, iar 42 bilete de tratament au rămas disponibile,astfel încât persoanele interesate, care au calitatea de pensionari, se pot adresa Casei Judeţene de Pensii Suceava, în vederea repartizării unui bilet de tratament,în limita numărului de locuri disponibile.

Cele 42 de bilete de tratament vizează staţiunile Amara, Căciulata, Geoagiu Băi, Lacul Sărat, Moneasa şi Sângeorz Băi, iar plecarea în staţiune se face în intervalul 14-17.11.2018.

Aşadar, persoanele care au calitatea de pensionari se pot adresa Casei Judeţene de Pensii Suceava, în vederea eliberării unui bilet de tratament, din cele 42 disponibile.

În cazul în care nu vor exista solicitări pentru aceste bilete de tratament, ele vor fi returnate Casei Naţionale de Pensii Publice.      

Sub un alt aspect, Casa Judeţeană de Pensii Suceava, informează persoanele care au calitatea de asigurat, că s-a constatat existenţa unor erori în declaraţiile nominale depuse de către angajatori,erori care vizează preponderent codul numeric personal şi intervalul 2001-2004.Aceste erori afectează stagiul real de cotizare realizat în sistemul public de pensii, aspect important în viitor, la stabilirea drepturilor de pensie .

Pentru a se asigura că stagiul de cotizare este corect, orice persoană care are calitatea de asigurat, îşi poate verifica vechimea în muncă realizată după data de 01.04.2001, prin crearea unui cont online pe portalul Casei Naţionale de Pensii Publice sau prin solicitarea eliberării unei adeverinţe privind stagiul de cotizare realizat de către Casa Judeţeană de Pensii Suceava.

Solicitarea eliberării unei adeverinţe privind stagiul de cotizare realizat se face personal şi în nume propriu.

În cazul în care asiguratul constată inadvertenţe,poate aduce la cunoştinţa angajatorului erorile existente, iar acesta, în temeiul dispoziţiilor legale incidente, are obligaţia de a rectifica declaraţiile nominale depuse ,corectând aspectele sesizate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.